web analytics

DIY SOLID FACE CLEANSER

Het is mei Plasticvrij en dat wil zeggen dat we deze maand nog nét wat extra ons best doen om plastic te vermijden. Veel plastic is afkomstig uit de keuken, maar ook je badkamer zorgt voor veel afval! Kijk maar eens goed naar de producten die je dagelijks gebruikt. Gelukkig zijn er prima zero waste alternatieven. Vandaag deel ik een heerlijk receptje voor een schuimende gezichtsreiniger in blokjesvorm. Geen verpakking, fijne ingrediënten en een uitstekende werking!

DIY solid gezichtsreiniger face cleanser

Benodigdheden (voor 50 gram):

DIY solid gezichtsreiniger face cleanser

Ik gebruik niet zo vaak een gezichtsreiniger die schuimt, maar nu ik weer vaker plakkerige zonnebrandcrème op mijn huid smeer (hoi lente! Nog iets meer zon is welkom), merk ik dat het toch fijn is om een goede reiniger in huis te hebben. Bovenstaande ingrediënten heb ik altijd in huis voor het maken van shampoobars, dus besloot ik een fijne gezichtsreiniger te maken, ideaal voor de vette huid!

DIY solid gezichtsreiniger face cleanser

Neem een vuurvaste kom en weeg daarin de SCI, het rozenhydrolaat, de groene klei en de sheaboter af. Meng even goed en laat au-bain-marie smelten. Haal de kom van het vuur en voeg dan de jojobaolie en de etherische olie toe (10 druppels per soort). Je kan de etherische olie ook weglaten indien je huid hier gevoelig op reageert of wanneer je het niet nodig vindt.

DIY solid gezichtsreiniger face cleanser

Meng nog even goed door tot alle brokjes verdwenen zijn en spatel je mengsel dan in een mal. Ik koos voor deze lipjes die ik nog had liggen, maar je kan ook gewoon een blokje maken met een ijsblokjesmal of gebruik een lege verpakking die je anders in de vuilbak zou gooien nog eens als mal (denk aan een yoghurtpotje bijvoorbeeld). Je kan het mengsel ook in je handen tot een bal rollen. Het is nogal plakkerig, maar het werkt wel!

Laat je gezichtsreiniger opstijven in de koelkast. Haal de blokjes uit de mal en ze zijn meteen klaar voor gebruik! Schuim ze op tussen je handen en maak er je gezicht mee schoon. Even naspoelen met water en je huid is lekker zacht en proper.

DIY solid gezichtsreiniger face cleanser

Laat de blokjes na gebruik goed uitdrogen op een zeepschaaltje. Zo gaan ze lekker lang mee!

De ingrediënten en het werkmateriaal (zoals het precisieweegschaaltje, mini garde en maatbekers) voor deze DIY vind je op de webshop van Anne Drake. In samenwerking met Anne maak ik enkele DIY’s voor jullie. Wanneer jij een bestelling plaatst via mijn referal links, dan krijg ik daar een procentje voor. Dat kost jou niks, maar is voor mij natuurlijk erg fijn! Om je te bedanken krijg je alvast eenmalig 10% korting met de code “ZOEZOLEA” (tot 30 juni 2021).

Veel DIY-plezier!

Gerelateerde Artikelen

DIY conditioner bar

DIY CONDITIONER BARS

diy toner tabs

DIY: TONER TABS

2 reacties op “DIY SOLID FACE CLEANSER”

 1. Dag Zoë,

  Ik wil het receptje graag uitproberen, maar heb nog enkele vragen.
  – Verwijdert deze reiniger ook goed oogmake-up (vooral mascara dan)?
  – Hoe lang blijven de niet-gebruikte ‘blokjes’ goed?

  Dank u wel!

  1. Hey Lien!
   Waterproof mascara verwijdert deze niet zo goed, dan kan je best even eerst met een olie je ogen inwrijven en dan deze cleanser gebruiken :) Niet-waterproof mascara lukt wel!

   De niet gebruikte blokjes blijven tot 6 maanden goed (wel op een koele, droge plek bewaren en ingrediënten gebruiken die ook nog minstens 6 maanden goed blijven natuurlijk)

   Veel DIY-plezier!

Geef een reactie

CommentLuv badge