web analytics

DIY: SOLID COFFEE SCRUB

Scrub rub rub de cellulitis away! Koffie (cafeïne) staat al langer bekend om de cellulitis-bestrijdende eigenschappen. Vandaag toon ik hoe je eenvoudig vaste koffiescrub maakt om te gebruiken onder de douche. Scrubben en verzorgen in één!

diy solid coffee scrub

Benodigdheden (voor 100 gram):

  • Cacao boter 40 gram
  • Kokosolie 20 gram
  • Suiker 20 gram
  • Koffie 20 gram
  • Eventueel: etherische olie in een geur die je aangenaam vindt
  • Een mal

DIY solid coffee scrub

Smelt de cacaoboter en kokosolie au bain marie of in de microgolf. Laat het geheel even afkoelen en voeg dan suiker en koffie toe. Ik gebruikte ook een theelepel gemberpoeder, wat verwarmend en stimulerend werkt. Laat opnieuw even afkoelen, wanneer de het geheel iets harder wordt, kan je het in je mallen gieten. Laat opstijven in de koelkast en je solid scrub is klaar voor gebruik!

DIY solid coffee scrub

Zoals je kan zien, is de koffie en de suiker bij mij deze keer naar de bodem gezakt. Om dat tegen te gaan, zet je je scrub eerst even in de koelkast om verder op te stijven (+- 10 minuten). Wanneer hij iets vaster van textuur is, meng je alles nog eens goed door alvorens het in je mal te proppen (gieten zal dan niet meer lukken). Ook met de scrub op de bodem werkt deze solid scrub nog goed hoor!

DIY solid coffee scrub

Gebruik deze scrub onder de douche: even met het blokje over je vochtige huid wrijven, eventueel inwerken met je handen en afspoelen. De cacaoboter en kokosolie laten een heerlijk verzorgend laagje achter op je huid.

PS: je merkt het al: geen filmpje! Ik heb niet genoeg tijd om regelmatig filmpjes te maken. Mijn YouTube account blijft zeker bestaan en ik probeer ook om regelmatig DIY’s in filmvorm te maken, maar ik heb er niet altijd tijd voor.

Gerelateerde Artikelen

DIY terrazzo boekensteun

DIY TERRAZZO BOEKENSTEUN

10 reacties op “DIY: SOLID COFFEE SCRUB”

Geef een reactie

CommentLuv badge