web analytics

DIY SHAMPOO BAR

Eindelijk dé DIY waar velen van jullie al een hele tijd op zitten te wachten: shampoo bars! Sinds mijn boek uit is, krijg ik vaak de vraag wanneer ik het recept voor shampoo bars zal delen. Iedereen is altijd tevreden over deze shampoo bars, dus deel ik het basisrecept nu ook graag met jullie. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

all about shampoo bar syndet

Benodigdheden (voor 1 bar van 60 gram):

DIY shampoo bar

Een basisrecept voor een goede shampoobar bestaat uit SCI, water, olie en een bewaarmiddel (zonder bewaarmiddel kan ook, wanneer je de bar meteen gaat gebruiken). Je kan het recept aanpassen aan je eigen haartype door te spelen met extraatjes: groene klei (vet haar), etherische olie van kamille en citroen (blond haar), phytokeratine (sterker haar), aloë vera (gevoelige hoofdhuid), … De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Aangezien dit een basisrecept is, voeg ik nog wat rijstproteïne toe voor sterk en glanzend haar, dat past bij elk haartype.

Je kan je shampoo bar ook lekker laten ruiken door middel van een etherische olie. Niet voor de gevoelige hoofdhuid, maar wel erg fijn onder de douche! Kies bijvoorbeeld voor rustgevende lavendel, verkwikkende pepermunt of rozemarijn bij bruin haar.

DIY solid shampoo bar

Goed, tijd om aan de slag te gaan! Meng in een schone, vuurvaste kom 40 gram SCI met 10 gram rozenhydrolaat en 5 gram jojobaolie. Verwarm je mengsel au bain-Marie tot de SCI smelt. Wanneer je een homogeen mengsel hebt, haal je de kom van het vuur en voeg je nog 5 gram rijstproteïne en 1 gram bewaarmiddel toe. Roer goed door en spatel je shampoo dan in een mal. Je kan gerust een leeg yoghurtpotje gebruiken of het mengsel tussen je handen tot een bal rollen. Zo hoef je geen speciale mal aan te kopen!

DIY solid shampoo bar

Laat de shampoo opstijven in de koelkast. Dat gaat vrij snel. Wanneer de bar goed hard is, kan je hem meteen gaan gebruiken! Wrijf met de bar over je natte haar tot je voldoende schuim hebt. Even inmasseren, uitspoelen en klaar! Geniet van je verpakkingsloze, natuurlijke shampoo!

all about shampoo bar syndet_2

De ingrediënten en het werkmateriaal (zoals het precisieweegschaaltje, mini garde en maatbekers) voor deze DIY vind je op de webshop van Anne Drake. In samenwerking met Anne maak ik enkele DIY’s voor jullie. Wanneer jij een bestelling plaatst via mijn referal links, dan krijg ik daar een procentje voor. Dat kost jou niks, maar is voor mij natuurlijk erg fijn! Om je te bedanken krijg je alvast eenmalig 10% korting met de code “ZOEZOLEA” (tot 30 juni 2021).

Veel DIY-plezier!

Gerelateerde Artikelen

20120704_0035

DIY: TONERS

diy toner tonic all skin types

DIY ALL SKIN TYPES TONER

3 reacties op “DIY SHAMPOO BAR”

Geef een reactie

CommentLuv badge