web analytics

DIY SERUM EN DAGCREME MET SQUALAAN

Heb je al eens van squalaan gehoord? Squalaan is een olieachtige vloeistof die van nature voorkomt in onze eigen huid. Hoe ouder je wordt, hoe minder squalaan je hebt. Squalaan hydrateert je huid en herstelt de elasticiteit, waardoor het een geweldig ingrediënt is voor de ouder wordende huid, maar het is geschikt voor elk huidtype. Ik werkte twee DIY’s uit met squalaan: een licht serum en een voedende dagcrème.

DIY SERUM EN DAGCREME MET SQUALAAN

Benodigdheden serum met squalaan (30 ml):

Benodigdheden dagcrème met squalaan:

DIY dagcrème en serum met squalaan

Algemene benodigdheden:

Het serum maken is erg eenvoudig. Je hebt er enkel een een schoon flesje met een druppelpipet voor nodig en de ingrediënten. Je voegt 20 ml squalaan en 10 ml jojobaolie toe aan het flesje en schudt goed. Je kan er eventueel ook 10 druppels etherische olie van geranium aan toevoegen. Geranium werkt als een natuurlijk bewaarmiddel, maar is ook wondhelend, verzachtend en ondersteunend voor het herstellend vermogen van je huid.

DIY SERUM EN DAGCREME MET SQUALAAN

Dit serum is niet te vet, want zowel jojobaolie als squalaan zijn ingrediënten die heel erg lijken op je huideigen talg. Daardoor worden ze goed verdragen door alle huidtypen (zowel vet als gevoelig en droog!) en is dit een serum waar elke huid baat bij heeft. Gebruik enkele druppels en masseer in met je vingertoppen. Vergeet ook je hals niet!

DIY dagcrème en serum met squalaan

Voor de dagcrème heb je wat meer materialen nodig. Met een precisieweegschaal weeg je de ingrediënten in 2 groepjes af: de waterfase en de oliefase. We beginnen met de oliefase. In dit kommetje voeg je 2 gram emulsan, 8 gram jojobaolie en 3 gram squalaan samen. In een ander kommetje weeg je 13 gram rozenwater, 3 gram aloë vera en 1 gram leucidal af. Beide kommetjes verwarm je au bain-marie tot ze ongeveer 75° bereiken. Voeg de waterfase toe aan de oliefase terwijl je de ingrediënten mixt. Mix lekker lang door tot je een mooie gladde, witte lotion bekomt en de crème is afgekoeld. Je dagcrème is klaar!

DIY dagcrème en serum met squalaan

Spatel het geheel in een schone flacon, liefst een luchtdicht exemplaar. Je kan de dagcrème nu meteen gebruiken! Dit is een lichte dagcrème voor alle huidtypen.

De ingrediënten en het werkmateriaal voor deze DIY vind je op de webshop van Anne Drake. In samenwerking met Anne maak ik enkele DIY’s voor jullie. Wanneer jij een bestelling plaatst via mijn referal links, dan krijg ik daar een procentje voor. Dat kost jou niks, maar is voor mij natuurlijk erg fijn! Om je te bedanken krijg je alvast eenmalig 10% korting met de code “ZOEZOLEA” (tot 31 augustus 2021).

Veel DIY-plezier!

Gerelateerde Artikelen

diy feet warmers slippers

DIY: FEET WARMERS

diy sunburst mirror

DIY SUNBURST MIRROR

20120330_8459

DIY: BATH BOMBS

3 reacties op “DIY SERUM EN DAGCREME MET SQUALAAN”

    1. Oef, ik had je reactie helemaal gemist! Een serum is extra voedend, zit bijvoorbeeld boordevol anti-oxidanten. Een dagcrème is beschermend. Je kan dus eerst een serum gebruiken en nadien een dagcrème daar over :) Het is maar wat je zelf fijn vindt!

  1. Zoé , ik vind dit zo leuk, dat je dit allemaal kunt ! Vind het wel spijtig, dat je deze niet verkoopt. zelf zie ik dit niet zitten om te maken. Groetjes

Geef een reactie

CommentLuv badge