web analytics

DIY: SCRUB BAR

Wanneer het gaat om verzorging, geloof ik zo goed als niks meer van wat de verpakking me vertelt. Natuurlijk? Yeah right. Voorkomt rimpels? Sure. Heelt gespleten haarpunten? Alsof dat mogelijk iHoe langer, hoe meer verzorgingsproducten in mijn badkamer worden vervangen door een zelfgemaakte variant of door een merk dat fijne ingrediënten gebruikt en ook over het milieu nadenkt. Vandaag heb ik voor jullie een leuke DIY om een body scrub te maken. Het gaat niet om de gewone ‘suiker met olie’-variant, maar om een product dat je waarschijnlijk aan Buffy van Lush doet denken. Daar is deze scrub namelijk op gebaseerd!

DIY scrub bar buffy lush dupe

Benodigdheden:

– Cacao boter

– Shea boter

– Gemalen amandelen, havermout en/of rijst (een combinatie werkt het best)

– Een kom en een lepel

– Een mal

DIY scrub bar buffy lush dupe

Werkwijze:

Zorg ervoor dat je amandelen, havermout en/of rijst goed gemalen zijn. Wanneer je slechts een lichte scrub wil, kan je deze ingrediënten fijner malen. Hou je van een stevige scrub, dan kan je de stukjes iets groter laten.

Smelt nu 50% cacao boter en 50% shea boter in een kom (au bain-marie). Hoeveel je nodig hebt hangt natuurlijk af van de grote van je mal.

Wanneer de boters gesmolten zijn, haal je de kom van het vuur en laat je hem 10 minuten afkoelen. Het is de bedoeling dat je de gemalen scrubdeeltjes pas toevoegt wanneer het mengsel begint op te stijven. Wanneer je ze vroeger toevoegt, zakken ze gewoon naar de bodem.

DIY scrub bar buffy lush dupe

Wanneer je mengsel wat puddingachtig van structuur wordt, voeg je de gemalen ingrediënten toe. Nu kan je de body scrub in de mal gieten en het geheel in de koelkast zetten. Na enkele uren is je scrub goed hard en kan je hem uitproberen in de douche!

Hoe gebruik je zo iets nu? Wanneer je klaar met met het wassen/scheren/… neem je deze body scrub en draai je hem in rondjes over je lichaam. Leg het blokje opzij (goed laten drogen) en masseer de scrub nog even goed in met je handen. Even afspoelen en al deppend afdrogen en bewonder je zachte huid!

Gerelateerde Artikelen

diy refreshing toner oily skin

DIY: REFRESHING TONER

20120221_7862

DIY: SOAP MAKING

16 reacties op “DIY: SCRUB BAR”

Geef een reactie

CommentLuv badge