web analytics

DIY SCRATCH MAP

Soms kom ik – en dat zeg ik heel bescheiden – op geniale ideeën. Een voorbeeld daarvan is de DIY van vandaag. Ik had de ingeving dat het helemaal niet zo moeilijk kan zijn om je eigen scratch map te maken en dus ging ik aan de slag.

diy scratch map

Benodigdheden:

  • Een kaart
  • Acrylverf
  • Zelfklevende folie
  • Afwasmiddel
  • Verfborstel
  • Schaar

DIY scratch map

Zoek een leuke, grote kaart. Je kan er eentje (laten) printen (zoals deze) of een kopen (misschien deze). Het formaat kies je natuurlijk zelf! Het leukste is om een kaart te kiezen waarbij elk land een ander kleurtje heeft. Zo krijg je ook het leukste resultaat wanneer je een land open krast.

DIY scratch map

Plak de doorzichtige folie op je kaart. Doe dit voorzichtig zodat je geen luchtbellen krijgt. Met een latje kan je gemakkelijk alles mooi glad krijgen.

DIY scratch map

Meng een klodder acrylverf met een klodder afwasmiddel, ongeveer 50-50 van elk. De kleur van je verf maakt trouwens niks uit! Als je een donkere kaart hebt, is goud bijvoorbeeld erg leuk. Omdat mijn kaart vrij kleurrijk is, koos ik voor zwart. Schilder over de landen (dat mag gerust in 1 dikke laag, anders zal je twee dunnere lagen nodig hebben).

DIY scratch map

Natuurlijk zie je de langsgrenzen niet meer wanneer je verft. Wanneer je een lichtere kleur dan zwart gebruikt, kan je met een fijn stiftje de landsgrenzen opnieuw overtrekken wanneer de verf droog is. Leg de kaart daarvoor tegen het raam, zo zie je de landgrenzen door de verf.

DIY scratch map

Wanneer de verf helemaal droog is, kan je gaan krassen! Je zal merken dat dat heel gemakkelijk gaat. Dit is het leukste deel van de DIY.

DIY scratch map

Klaar! Met een doekje kan je de laatste restjes gemakkelijk wegpoetsen. Zoals je ziet heb ik nog heel wat te ontdekken binnen Europa. Hang de kaart in een lijst of gewoon zo aan de muur. Of maak er nog een paar om cadeau te geven!

Iets voor jou, zo’n wereldkraskaart?

Gerelateerde Artikelen

action pincet review_2

DIY: GINGER SOAP

homemadecleaner1_550

DIY: NATURAL CLEANING

diy flower lights coffee filters

DIY: A STRING OF FLOWER LIGHTS

16 reacties op “DIY SCRATCH MAP”

  1. Hey! Het was leuk je een beetje te leren kennen. Je hebt een hele mooie blog die ik vanaf nu heel trouw ga volgen! Moest ik een leuke DIY zelf proberen of op een andere manier, dan link ik naar jou!! Mag dat?

  2. Bij mij loopt het al mis bij de doorzichtige folie! Laat ik best door iemand anders doen! Zeer leuke DIY wel! Ik zou hem zeker doen, moest ik al geen scratch kaart hebben gekregen voor mijn verjaardag!

Geef een reactie

CommentLuv badge