web analytics

DIY: SCENTED SOY WAX CANDLES

Het is weer DIY-tijd! Voor de volgende DIY heb je niet veel nodig, maar het resultaat is echt heerlijk. Vandaag toon ik je hoe je gemakkelijk zelf geurkaarsen kan maken met soja was. Het mag dan wel zomer zijn, maar zo’n geurkaars zorgt echt voor een beetje ontspanning.

DIY scented soy wax candles

Benodigdheden:

  • Soja was (onder andere hier en hier verkrijgbaar)
  • Een lont (bijvoorbeeld bij Pipoos)
  • Een geurolie speciaal voor kaarsen (in de hobbywinkel) of etherische oliën
  • Een glazen pot

DIY scented soy wax candles

Start met het schoon maken van je glazen pot. Ik gebruik een oude confituur pot en heb deze eerst in wat water laten weken zodat de ettiketten er gemakkelijk af gaan. Maak je pot goed droog. Je kan eventueel ook het deksel een leuk kleurtje geven, ik ging voor goud met een structuurtje.

DIY scented soy wax candles

Dan bevestig je de lont aan de onderkant van je glazen pot, mooi in het midden. Dat kan je doen met lijm en een speciaal lont voetje, maar dit heb je niet per sé nodig. Knip je lont nog niet op de juiste lengte, we hebben het lange stuk namelijk nog nodig.

DIY scented soy wax candles

Vul je glazen pot met soja was (tot aan het randje) en plaats de pot in een kookpot met water (au bain marie). Je kan de soja was ook in een aparte kom smelten, maar ik vind het op deze manier erg handig. Het lange deel van de lont kan je over een saté prikker rollen, zo blijft je lont mooi strak in het midden.

Wanneer de soja was volledig gesmolten is, haal je de glazen pot uit het water en laat je alles even afkoelen (zo’n vijf minuten). Nu kan je de geurolie toevoegen. Je gebruikt voor het beste resultaat zo’n 5% geurolie (dus als je een kaars van 100 gram maakt, gebruik je 5 gram geurolie). Roer alles voorzichtig door zodat de geurolie goed verspreidt werd, en laat je kaars afkoelen. (Check nog even of je lont wel in het midden hangt.)

DIY scented soy wax candles

Zet je kaars niet in de koelkast, dat versnelt het afkoelen wel, maar kan er voor zorgen dat je barstjes en scheuren in je kaars krijgt en dat ziet er niet zo mooi uit.

Na ongeveer twee-drie uur is je geurkaars volledig opgesteven, maar je wacht best zo’n 24 uur alvorens je hem aansteekt. Dan is de geurolie namelijk goed opgenomen door de was, waardoor je een betere geurverspreiding krijgt.

DIY scented soy wax candles

Soja was kaarsen branden mooi gelijkmatig en zonder zwarte rook. Dat maakt ze extra fijn in gebruik. Ze gaan ook heel lang mee, dus je hebt er langer genot van.

Gerelateerde Artikelen

diy tinted lip balm_2

DIY: TINTED LIP BALM

27 reacties op “DIY: SCENTED SOY WAX CANDLES”

    1. Oei sorry! Je reactie was in de spam terecht gekomen door de link. Ja je kan het ook met parrafine en geurolie proberen :) Dat werkt net hetzelfde!

Geef een reactie

CommentLuv badge