web analytics

DIY: SALT BARS, THE EASY WAY

Omdat sommige mensen misschien helemaal geen zin hebben om zelf zeep te maken, en daarvoor allerlei spullen aan te kopen, leg ik je hier uit hoe je een salt bar op een erg eenvoudige manier kan maken. Om hem volledig zelf te maken, kan je hier kijken.


Benodigdheden:

– 1 stuk zeep
– keukenzout of zeezout
– kraantjeswater, rozenwater of gedemineraliseerd water
– een kookpot
– een lepel
– een rasp
– een mal

Werkwijze:

Pak je stuk zeep en rasp het. Dat kan je doen met een kaasrasp of met een mesje, past op voor je vingers! Wanneer je stuk zeep helemaal op is, doe je het in een kookpot samen met een klein glas water. Zet het op een zacht vuurtje en roer af en toe zodat je een mooi mengsel krijgt. Wanneer alle zeepschilfers zijn opgelost, voeg je 1/3 van je gewicht in zeep aan zout toe. Roer heel goed door. 


Het is de bedoeling dat het een papje wordt, geen waterige soep. Wanneer het toch te waterig is, kan je het iets langer op een zacht vuurtje laten staan (vaak roeren!), zodat het water verdampt.

Wanneer je een mooi homogeen papje hebt neem je de pot van het vuur. Giet nu je zeep in een mal. Dit kan van alles zijn, een cakevorm, botervlootje of plastic beker zijn enkele gemakkelijke voorbeelden.


Laat je zeep nu een dag opstijven. Na 24 uur kan je hem uit de mal halen en onmiddellijk gebruiken! Wanneer je zeep echt onmogelijk uit zijn mal wil komen, kan je de mal een uurtje in de diepvries stoppen. Hou de mal dan even onder de warme kraan en de zeep zal er meteen uit ‘ploppen’!


Om maximaal van je zelfgemaakte, licht scrubbende zoutzeepje te kunnen genieten, moet je hem goed laten drogen tussen het gebruik in. Zo zorg je er voor dat hij extra lang meegaat.

Veel plezier!

Gerelateerde Artikelen

diy vegan lip balm

DIY: VEGAN LIP BALM

DIY lush dupe aqua marina_4

DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA

DIY kraft paper planter bag

DIY KRAFT PAPER PLANTER BAG

Geef een reactie

CommentLuv badge