web analytics

DIY ROPE CHAIR

Mijn vader hield een tijdje terug een grote schoonmaak en heeft daarbij heel wat spullen het huis uit gegooid. Dat betekent: een hele hoop DIY materiaal voor mij! Ik redde een oude tuinstoel uit de container en wou deze upcyclen naar een relaxte touwstoel. Vandaag toon ik je hoe je oude stoelen eenvoudig kunt opleuken!

diy rope chair

Benodigdheden:

  • Een oude stoel of een bankje. Het kader moet nog goed zijn
  • Stevig touw (Ik gebruikte ongeveer 70 meter touw van de Brico)
  • Een schaar

diy rope chair

Zo zag de stoel er uit toen ik hem van het containerpark redde. De zitting was helemaal versleten, maar het kader van de stoel was nog prima.

diy rope chair

Ik stripte de stoel van al het oude riet en waste het frame af zodat het schoon was. Later heb ik ook nog de lat met een slijpschijf verwijderd van het zitvlak, omdat dit niet gemakkelijk zat.

diy rope chair

Maak het touw met een Poacher’s knot vast aan het frame (op youtube vind je veel goede instructiefilmpjes) en bedenk dan wat voor patroon jij wil. Ik besloot om de stoel in 3 delen onder te verdelen: het schuine korte begin, het zitvlak en de rugleuning.

diy rope chair

Het patroon dat ik maakte is erg eenvoudig: ik leidde het touw langs onder over het frame, draaide het er 1 keer rond, verder naar het volgende deel, draai het er 1 keer rond, naar de bovenkant van de rugleuning, draai er 1 keer rond en opnieuw naar beneden, maar nu langs de voorkant. Dit herhaalde ik een keer of duizend. Ik heb de stoel ook zeker 5 keer bijna afgewerkt om dan een fout in het patroon te ontdekken, waardoor ik er toch enkele uren aan bezig was.

diy rope chair

Maar als het klaar is heb je ook echt wat! Zo ziet mijn rope chair er nu uit. Let er bij het spannen van het touw op dat je het geheel telkens erg goed aanspant. Zo blijft je stoel zijn vorm behouden.

diy rope chair

Ik ben erg blij met het resultaat! Uiteraard kan ik deze tijdens de regen niet buiten laten staan, maar de stoel zit heerlijk en het kostte me uiteindelijk nog geen 15 euro aan touw.

diy rope chair

Gooi jij wel eens oude meubelstukken weg zonder er over na te denken hoe je ze zou kunnen hergebruiken?

Gerelateerde Artikelen

DIY lush dupe aqua marina_4

DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA

diy toner tonic all skin types

DIY ALL SKIN TYPES TONER

8 reacties op “DIY ROPE CHAIR”

  1. Megawijs! Eigenlijk zot hoe je met kleine dingen toch nog steeds gebruik kan maken van oude dingen die je anders zou weg smijten ;) Ik wou dat ik toch net iets meer handigheid had om op zo’n dingen te komen (en vooral dan ook effectief goed uit te voeren)
    Ines onlangs geplaatst..Over gisterenMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge