web analytics

DIY REUSABLE SHEET MASK

Sheet masks zijn heerlijk om een vermoeide huid op te peppen. Ze geven een instant energieboost en zijn fijn omdat ze zo gemakkelijk in gebruik zijn. Toch vond ik het zonde om elke keer dat masker in de vuilbak te gooien, dus vond ik daar een oplossing voor uit! Vandaag een DIY voor het zelf maken van een herbruikbaar sheet mask.

diy sheet mask

Benodigdheden:

  • Stof uit een natuurlijk materiaal (bijvoorbeeld katoen)
  • Een schaar
  • Rozenwater, aloë vera, groene thee of andere ingrediënten voor een natuurlijk gezichtsmasker

diy sheet mask

Aan deze DIY is niet veel moeilijks : knip de stof in een ovaal, ongeveer de grootte van je gezicht. Leg het lapje stof op je gezicht en voel waar er een gat moet komen voor je neus en voor je ogen. Knip deze voorzichtig uit. Je kan ook een gat voorzien voor je mond, maar dat hoeft niet per se.

diy sheet mask

Was je sheet mask voor je het gebruikt (zonder wasverzachter) en maak dan een natuurlijk maskertje in een schone kom. Ik maak graag een mix van rozenwater, aloë vera en een poeder (bijvoorbeeld rode bietenpoeder of kamillepoeder. Deze poeders zijn onder meer te koop bij Holland & Barrett of in de biowinkel.) Maar je kan ook thee zetten (bijvoorbeeld groene thee met honing), deze laten afkoelen en als masker gebruiken. Doop het sheet mask in de vloeistof en laat het even intrekken.

diy sheet mask

Leg nadien het sheet mask over je gereinigde huid en doe even 15 minuten je ogen toe. Nadien gooi je het sheet mask opnieuw in de was en geniet je van een frisse, opgepepte huid!

Had jij er al eens bij stil gestaan dat het zonde is om die sheet masks telkens weg te gooien?

Gerelateerde Artikelen

20120930_1973

DIY: REED DIFFUSER

diy beard oil baardolie maken

DIY BEARD OIL

9 reacties op “DIY REUSABLE SHEET MASK”

  1. Ik ben al geruime tijd gestopt met het kopen van dit soort type maskers, omdat ik het zo zonde vond. Wel bedacht dat dit met een willekeurig stukje katoen ook kan, maar gewoon niet ‘slim’ genoeg om te bedenken wat voor mengsels ik met een zelf gemaakte sheet kon gebruiken. Heel graag dus meer tips voor de verschillende mengsels :)

  2. Jeetje even serieus wat een onwijs tof idee! Ik heb hier nog nooit over nagedacht maar het klinkt ZO logisch. Ik ga morgen meteen een masker knippen van een oud t-shirt! Echt wat een goed idee.

Geef een reactie

CommentLuv badge