web analytics

DIY: REFRESHING TONER

Veel merken verkopen verfrissende toners om op je huid te gebruiken wanneer het warm is, maar die bevatten soms ingrediënten die je beter niet in de zon gebruik zoals alcohol en parfum. Zelf zo’n verkoelende toner maken, is zo gemakkelijk dat je jezelf uitlacht dat je ooit zo veel geld uitgaf voor zo’n product!

diy refreshing toner oily skin

Benodigdheden:

  • Aloë Vera gel
  • Gedistilleerd water
  • Appelciderazijn (vette huid) of groene thee (normale huid)
  • Een sprayflacon
  • Optioneel: etherische olie of lavendelwater, maar niet elke olie is geschikt voor gebruik in de zon

diy refreshing toner oily skin

Wie reeds een toner gebruikt, weet dat ze bedoeld zijn om je huid te verfrissen, restjes vuil te verwijderen en de pH-waarde van je huid te herstellen. Daarom gebruiken we Aloë Vera gel (verkoelend en verzorgend) en appelciderazijn (pH-waarde herstellend en reinigend). Als je niet zo van appelciderazijn houdt (het stinkt namelijk nogal), dan kan je ook een sterke kop groene thee zetten (rijk aan antioxidanten).

diy refreshing toner oily skin

Vul je flesje voor 1/8 met appelciderazijn. Als je groene thee gebruik, mag je 2/8 vullen. Voeg hier 3/8 of 4/8 Aloë Vera gel aan toe en vul de resterende plek met gedestilleerd water. Indien je houdt van etherische olie, kan je er ook nog enkele druppels aan toevoegen. Ik vind lavendel erg fijn voor mijn huid!

Schud goed en spray de toner rechtstreeks op je gezicht, lichaam of een wattenschijfje. Wanneer je hem in de koelkast bewaart, blijft het product zo’n maand goed.

Gerelateerde Artikelen

DIY marlene apple skin care appel huid

DIY 3x APPLE SKIN CARE

7 reacties op “DIY: REFRESHING TONER”

Geef een reactie

CommentLuv badge