web analytics

DIY: REED DIFFUSER

Een lekker geurtje in huis maakt dat je je sneller thuis voelt en op je gemak bent. Zo’n reed diffuser ziet er dan ook nog eens leuk uit, maar de ingrediënten zijn vaak nogal chemisch en dus slecht voor het milieu. Met deze DIY kan je zelf een reed diffuser maken met natuurlijke ingrediënten. Bovendien is het heel gemakkelijk en werkt het goed!

DIY reed diffuser

Lees verder voor de volledige DIY!

BENODIGDHEDEN:

– Water OF een olie naar keuze (neem een vloeibare olie die geen geur heeft zoals maïsolie of zonnebloemolie)

– Vodka

– Essentiële oliën naar keuze OF een geurolie naar keuze

– Een lege fles/pot met een kleine opening

– Speciale stokjes! Je kan deze los kopen in verschillende winkels waar ze reed diffusers verkopen. Saté-stokjes werken ook, maar geven minder geur af.

DIY reed diffuser

WERKWIJZE:

Vul je flesje met 4/5 water en voeg hier nu zo’n 20 druppels essentiële olie of geurolie aan toe. Stop de stokjes in je flesje en je bent klaar! Je kan eventueel ook 2 eetlepels vodka toevoegen. De vodka zorgt ervoor dat je mengsel sneller verdampt, en dus meer geur verspreidt.

DIY reed diffuser

Je kan ook een olie gebruiken. Dan vul je je flesje met olie en voeg je hier weer zo’n 20 druppel geurstof aan toe. Nu voeg je hierbij ook een eetlepel of 2 vodka. De vodka zorgt er voor dat de geur zich sneller verspreid. Het nadeel van olie is dat het minder geur afgeeft aangezien het minder snel ‘diffused’. De versie met water is dan weer sneller op.
Wanneer de geur minder wordt, kan je de stokjes omdraaien. Als de geur echt verdwenen is, voeg je gewoon nog wat druppels toe!

Gerelateerde Artikelen

DIY thyme toner tonic skin

DIY: THYME TONER

18 reacties op “DIY: REED DIFFUSER”

  1. Hallo, ik ben al een tijdje fan van je site en ben net aan de slag gegaan met je diy’s. Ik heb etherische olie van mandarijn gekocht, maar met 20druppels in olie met vodka ruikt het niet, ook niet met 40. Ligt dit aan de olie, of aan de gebruikte stokjes, of aan de olie, of …? Ik hoor graag je ideeën.

    1. Ik kocht de mijne bij Scentdelight, deze is ook geschikt om zeep van te maken. Maar je kan ook gewone geurolie gebruiken voor in branders. Zelfs in de Action verkopen ze nu geurolie ! :)

  2. Hoe leuk! Dat wil ik zeker eens proberen. Zo simpel! Het doet me een beetje denken aan een potje met natriumbicarbonaat en essentiële olie waar je dan af en toe mee moet schudden om de geur vrij te maken :)

  3. Wat goed zeg, dit ga ik onthouden! Wilde namelijk al een tijdje zo’n diffuser kopen maar schrok steeds een beetje van de prijzen. Zelf maken is natuurlijk ook veel leuker. Leuke DIY dit, thanks voor het delen! :)
    Iris onlangs geplaatst..MariabeeldjeMy Profile

  4. Ik heb een olieversie in gebruik, babyolie en geurolie maar de olie gaat helemaal “vlokken”. het werkt wel maar is een raar gezicht.

Geef een reactie

CommentLuv badge