web analytics

DIY PRESSED FLOWERS PHONE CASE

Knutselen is zeg maar mijn ding en door alle zomerse fleurigheid kreeg ik zin om aan de slag te gaan met bloemen. Ik behoor nog tot de oude garde met mijn iPhone 4 en had zin om het ding toch een beetje op te pimpen. Een telefoonhoesje met gedroogde bloemen? Yes please!

diy pressed flowers phone case

Benodigdheden:

  • Een telefoonhoesje van doorzichtig plastic (o.a. te vinden op eBay)
  • Gedroogde bloemen of verse bloemen en een plekje/boek/press om ze te drogen (o.a. te vinden in de berm)
  • Doorzichtige nagellak
  • Lijm
  • Een schaar

diy pressed flowers phone case

First things first: zoek een aantal mooie bloemen en planten om te drogen. Je kan op voorhand nadenken over hoe je graag wil dat je telefoonhoesje er gaat uitzien, of gewoon random wat mooie planten drogen.

diy pressed flowers phone case

Ik heb een speciale flower press waar erg veel in past, maar je kan de bloemen natuurlijk gewoon in een dik boek laten drogen. Dat duurt 1 tot 2 weken, afhankelijk van het weer en de planten.

diy pressed flowers phone case

Als de bloemen en blaadjes gedroogd zijn, kan je een compositie verzinnen voor op je hoesje. Probeer verschillende dingen uit tot je helemaal tevreden bent. Met een schaar knip je de overhangende stukjes plant netjes weg.

diy pressed flowers phone case

Met een doorzichtige lijm plak je de gedroogde planten op hun plaats, zo ben je zeker dat ze niet gaan bewegen. Laat de lijm goed drogen voor je over gaat naar de volgende stap.

diy pressed flowers phone case

Leg het hoesje op een stuk karton of papier zodat je zeker geen nagellak op je tafel morst. Giet nu voorzichtig beetje bij beetje de nagellak over je hoesje. Met het kwastje van de nagellak kan je er voor zorgen dat de lak mooi verdeeld wordt. Ik gebruikte het hele flesje in 1 keer! In laagjes werken is niet zo handig, dan krijg je belletjes of verkleuringen. Zorg er voor dat alle bloemen en planten goed bedekt zijn en laat het geheel zeker 24u drogen.

Tip: doe dit op een goed verluchte plaats (maar niet buiten, want dan kunnen er stofjes in waaien), de nagellakgeur is erg sterk en blijft lang hangen.

diy pressed flowers phone case

Klaar! Deze DIY is zo leuk om te maken en het resultaat ziet er geweldig uit! Eventuele druppeltjes of gemorste nagellak maak je zo schoon met een beetje nagellakremover.

Wat denk jij van deze eenvoudige DIY?

Gerelateerde Artikelen

DIY Make-up cleanser gezichtsreiniger natuurlijk natural_7

DIY MAKE-UP CLEANSER

diy natural tooth powder polish whitener natural heroes

DIY NATURAL TOOTH POWDER

9 reacties op “DIY PRESSED FLOWERS PHONE CASE”

Geef een reactie

CommentLuv badge