web analytics

DIY POWDER DEODORANT

Hot town, summer in the cirty! Leuk die warme temperaturen, maar als je snel zweet kan het ook wat vervelend zijn. Ik heb erg lang moeten zoeken alvorens ik een deodorant vond die echt fijn werkt én die natuurlijk is. Ik besloot om er zelf eentje te maken in poedervorm!

diy deodorant powder natural

Benodigdheden:

  • Arrowroot poeder
  • Kaolin klei
  • Natriumbicarbonaat
  • Etherische olie
  • Een potje

diy deodorant powder natural

Iets zelf maken schrikt veel mensen af, maar het is zo eenvoudig! Het moeilijkste is eigenlijk om al je ingrediënten bijeen te krijgen. Klei, etherische olie en arrowroot poeder vind je bij de biowinkel of bij een natuurzaak. Natriumbicarbonaat verkopen ze bij de supermarkt (baking powder) en potje heb je vast nog staan!

diy deodorant powder natural

Het maken zelf is heel erg eenvoudig. Voeg 1 deel natriumbicarbonaat en 1 deel klei samen met 3 delen arrowroot poeder en enkele druppels etherische olie. Ik gebruik pompelmoes voor de lekkere geur! Dan roer je het poeder goed door zodat alles gemengd is.

diy deodorant powder natural

Zo eenvoudig is het eigenlijk! Het aanbrengen kan makkelijk met een poederkwast. Zo vliegt het poeder niet alle kanten op en kan je het mooi plaatselijk aanbrengen. Deze ingrediënten zorgen er voor dat zweet wordt opgevangen en dat geurtjes wegblijven. Het blijft ook niet poederig onder je oksel, maar het verdwijnt na enkele minuten zodat je er niks meer van ziet!

Ik ben echt blij dat het recept zo goed gelukt is! Dit deodorantpoeder werkt erg goed en ruikt heerlijk. Dat het helemaal natuurlijk is, is extra fijn!

Gerelateerde Artikelen

DIY gel air fresheners

DIY: GEL AIR FRESHENERS

DIY terrazzo boekensteun

DIY TERRAZZO BOEKENSTEUN

10 reacties op “DIY POWDER DEODORANT”

  1. Hoi, wat is precies de functie van de klei? Ik weet namelijk dat bakingsoda op zichzelf al genoeg is om een dag geurloos door het leven te gaan, maar omdat ik niet tegen baking soda kan, zoek ik iets anders. Vandaar mijn vraag.

    Ik ben benieuwd.

    Groetjes!

Geef een reactie

CommentLuv badge