web analytics

DIY PAINTED DOORMAT

Vind jij een mat ook zo saai? Onze hal is sowieso redelijk leeg en niet erg aangekleed, dus wou ik wel een leuke mat om de boel wat op te vrolijken. Je voeten afvegen wordt meteen een stuk leuker!

DIY Painted doormat quote customised

Benodigdheden:

 • Een mat.  Je vindt kokosvezelmatten bij bijvoorbeeld Brico, Hubo en Ikea (+- 5-6 euro)
 • Een verfborstel
 • Washitape
 • Zwarte verf. Kies voor buitenverf of latexverf zodat de print lekker lang blijft staan.

DIY doormat painted quote customised

Stap 1: schud je mat goed uit zodat pluisjes en losse haren verdwenen zijn.

DIY doormat painted quote customised

Meet dan af waar je je quote wil hebben. Met washitape kan je gemakkelijk blokletters vormen. De handgeschreven woorden schreef ik met de hand (ja echt!).

DIY doormat painted quote customised

Gebruik de verfborstel om de verf te stempelen op de mat. Zorg er voor dat elk plekje goed bedekt is. Nu kan je de tape verwijderen en het geheel laten drogen.

DIY doormat painted quote customised

Ik wou ook enkele handgeschreven woorden op de mat. Even uitproberen met stift en nadien bestempelen met de verf. Zo lukt het ook prima!

DIY Painted doormat quote customised

Klaar! Nu laat je de deurmat rustig drogen en dan is ze klaar voor gebruik.

DIY Painted doormat quote customised

Zorg er voor dat je zeker waterbestendige verf gebruikt. Je wil natuurlijk niet dat de mat na het voeten vegen gewoon een grote zwarte vlek is!

DIY Painted doormat quote customised

Deze grappige deurmat is een housewarmingscadeau voor mijn broer. Hij heeft dezelfde droge humor als ik!

DIY Painted doormat quote customised

Deze DIY is ideaal om cadeau te geven en je kan er heel veel kanten mee op! Je hoeft niet per se woorden te schilderen, maar kan ook voor leuke figuren of een abstract patroon gaan. Leef je uit en maak jouw voordeur helemaal you!

Gerelateerde Artikelen

diy tub tea bath salts

DIY: TUB TEA

Diy modern table lamp

DIY MODERN TABLE LAMP

8 reacties op “DIY PAINTED DOORMAT”

 1. A beautiful Ruggable Doormat Reviews gives your visitor a great impression of you, and it gives them an idea of what to expect inside the house.
   
  A doormat will also give your home a beautiful outdoor look that says a lot about the interior of your house.
   
  Do you want to accomplish this? Is your doormat already torn out and needs repair? Do you intend to buy another mat to replace the current one?
  https://oursafetysecurity.com/ruggable-doormat-reviews/

 2. Zo leuk geworden! Ik wou deze DIY ook eens maken en toen ik in de winkel stond zei de verkoper dat de verf er totaal niet ging op pakken. Had hem beter niet geloofd! :) Ik zal het dan toch maar eens moeten proberen. Hopelijk wordt het ook zo netjes als de jouwe!

  1. Ahw echt? Wat stom! Mijn verf pakt er best goed op (door te stempelen met een verfborstel), maar een buitenmat is dit natuurlijk niet. Hier ligt deze binnen in de hal!

 3. Wat een origineel idee en zo netjes en precies uitgewerkt ook. Jij bent wel echt een DIY-queen! Helaas kunnen wij geen deurmat neerleggen, want de buurtkatten vinden het ontzettend leuk om die als krabmat of ja, als WC te gebruiken, niet te geloven. Ik heb het vier keer geprobeerd, inmiddels heb ik het maar opgegeven.
  bychristiana onlangs geplaatst..Unboxing Drogistplein bestellingMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge