web analytics

DIY: PAINTED BREAKFAST BOWLS

Nu ik bijna midden de 20 ben, heb ik steeds meer nood aan ‘mijn eigen spullen’. Ik zit al een aantal jaar op kot en mooie dingen in gemeenschappelijke ruimtes is geen goed idee. Een hele hoop van mijn glazen en tassen zijn gesneuveld in de loop van de jaren. Gelukkig dat het slechts goedkope Ikea’tjes waren! Om toch wat specialere spullen te hebben, besloot ik weer eens zelf de handen uit de mouwen te steken.

diy painted bowls breakfast

Benodigdheden:

  • Witte kommetjes (deze zijn van Ikea en kosten 1,5 euro per stuk)
  • Porseleinverf (AVA, 3,5 euro per kleur)
  • Een dunne verfborstel
  • Krantenpapier of karton om je werkplek te beschermen

diy painted breakfast bowls

Het beschilderen van de kommetjes is natuurlijk het belangrijkste. Maak ze goed stof- en vetvrij alvorens je begint. Ik koos er voor om met simpele, grafische patronen te werken omdat ingewikkelde tekeningen gemakkelijker mislukken. De gouden verf geeft het geheel een chique look.

diy painted breakfast bowls

Het stippenpatroon is zo eenvoudig dat het niet kan mislukken! De bovenste kom met chevron print duurde wat langer, maar is ook niet echt ingewikkeld. Ik ben erg tevreden met het resultaat!

Sommige porseleinverven moet je afbakken in de oven, maar deze dien je gewoon een dag te laten drogen. Inmiddels zit de verf er al een maand op en de patronen staan er nog helemaal goed op!

diy painted breakfast bowls

Ik ben erg blij met het resultaat en de kommetjes bewaar ik op mijn eigen kamer zodat ze mijn laatste jaar op kot overleven. Zo lang je de versiering eenvoudig houdt, kan er niet zo veel mis gaan. Hier hoef je echt geen handige harry voor te zijn!

(PS: porseleinstiften bestaan ook! Iets duurder, maar wel een stuk handiger om mooie ontwerpen te tekenen.)

Gerelateerde Artikelen

20120309_8270

DIY: DEODORANT

diy natural tooth powder polish whitener natural heroes

DIY NATURAL TOOTH POWDER

14 reacties op “DIY: PAINTED BREAKFAST BOWLS”

Geef een reactie

CommentLuv badge