web analytics

DIY: OVERNIGHT HAIR MASK

Heb jij ook soms het gevoel dat een conditioner alleen niet voldoende is om je haar goed gevoed te houden? Dan gebruik je waarschijnlijk wel eens een haarmasker. Vandaag geef ik je een poepsimpel toprecept voor een haarmaskertje dat je de hele nacht kan laten inwerken!

coconut oil hair mask

Benodigdheden:

  • Kokosolie: werkt antibacterieel, kan diep in je haar dringen en bevat proteïnes
  • Honing: antibacterieel en vochtinbrengend

Warm wat kokosolie op in de microgolfoven of au-bain marie. De hoeveelheid hangt af van hoe lang je haar is, dus probeer om in te schatten hoeveel je zou nodig hebben. Wanneer de olie gesmolten is, voeg je twee eetlepels rauwe honing toe. Roer het masker goed door en verdeel het over je (ongewassen en droge) haar.

Je haar is best droog omdat olie niet mengt met water. Als je haar nat is, is het al verzadigd van water en kan de kokosolie niet goed in je haar dringen.

diy coconut honey hair mask

Om te slapen is het handig om je haar in een hoge dot vast te maken. Leg ook even een handdoek over je kussen zodat je geen olievlekken maakt. Je kan ook een douchekapje opzetten om je kussen te beschermen en de olie op zijn plek te houden. Dit masker is niet schadelijk voor je haar en je kan het dus gerust een hele nacht laten intrekken!

Het haarmasker is natuurlijk lekker vettig, dus het kan best zijn dat je de volgende dag je haar twee keer moet wassen met shampoo. Mijn ervaring is dat de kokosolie best gemakkelijk uit te wassen is en mijn haar is dan ook zeker niet vet de dag nadien. Oordeel zelf maar wat jij van mijn favoriete haarmasker vindt!

Gerelateerde Artikelen

DIY eye pads

DIY: EYE PADS

diy bath melts_2

DIY: BATH MELTS

diy anti frizz haarbalsem

DIY ANTI-FRIZZ HAARBALSEM

12 reacties op “DIY: OVERNIGHT HAIR MASK”

  1. I absolutely adore clip-in extensions! They’re my go-to for instant glamour and volume. Easy to apply and blend with my natural hair, they give me endless styling possibilities without any commitment. Balayar’s clip-in extensions are top-notch—high-quality and comfortable, perfect for everyday wear or special occasions. Whether I want to add length, volume, or just switch up my look, clip-ins are always my go-to choice. They’re a game-changer for anyone looking to elevate their hairstyle effortlessly

  2. Klinkt erg handig! Wel vraag ik me af of je haar vlechten niet beter is, aangezien een knot niet echt gezond is voor je haar, en als er vloeistof in zit je haar elastischer is en dus breekbaarder.

Geef een reactie

CommentLuv badge