web analytics

DIY: OMBRE SOAP

Wie heeft naar aanleiding van artikels/DIY’s op zolea.be al eens zeep gemaakt? Holla! Ik heb ik twee jaar tijd geen enkele douchegel of zeep meer gekocht. Zelf maken is zoveel leuker! Zeep maken is een kunst, je weet nooit helemaal zeker hoe het er zal uitzien. Vorige week maakte ik een ombre zeepje. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

DIY ombre soap

Benodigdheden:

  • Een zeeprecept (gebruik de soapcalc en lees eerst dit artikel)
  • Je ingrediënten (ik gebruik: olijfolie, palmolie, kokosolie en amandelolie)
  • Je materiaal (kommen, staafmixer, weegschaal, …)
  • Een kleurstof geschikt voor zeep (ik gebruik turquoise mica)
  • Eventueel een geurtje

Dit artikel is dus niet bedoeld om je te tonen hoe je zeep maakt. Daarvoor verwijs ik je graag door naar een eerder artikel: hier.

Goed, aan de slag! Weeg je ingrediënten en maak je loogoplossing. Meng deze en mix ze tot trace. Nu kan je er voor kiezen om je zeep hot proces te maken (dat heb ik gedaan, hier lees je hoe je dat doet) of als cold proces te laten. Wanneer je volgens de hot proces-methode werkt, zorg je dat je zeep niet meer zapt en dat je geurolie al goed verdeeld is in het mengsel. Bij de cold proces-methode mix je tot medium trace en voeg je eventueel een geurolie toe.

DIY ombre soap

Zorg er voor dat je mal klaar staat en giet al een bodempje van je zeep in de mal. Nu gaan we een beetje kleurstof toevoegen. Zorg er voor dat je bij de eerste keer bijvoorbeeld 1/6e van je kleurstof toevoegt. Meng je zeepmengsel goed zodat de kleurstof mooi verdeeld wordt. Giet nu weer dezelfde hoeveelheid als je bodempje in je mal. Nu voegen we opnieuw 1/6e van de kleurstof toe en gieten we dit weer in de mal. Zo doe je verder tot je kleurstof volledig verdeeld is en het mengsel helemaal in de mal zit.

DIY ombre soap

Op deze manier creëer je een ombre effect! Zoals je op de foto’s kan zien, heb ik in het begin niet genoeg kleurstof toegevoegd. Zorg er dus zeker voor dat je voldoende gebruikt, zo krijg je het mooiste effect.

Wat vind je van dit ombre zeepje?

Gerelateerde Artikelen

diy tinted lip balm_2

DIY: TINTED LIP BALM

20120416_8585

DIY: BODYSCRUB

25987752

DIY: LIP SCRUB

23 reacties op “DIY: OMBRE SOAP”

  1. Hij is weer geweldig! Jij hebt zeker bijgedragen aan mijn nieuwe (zeep) verslaving door je DIY’s!
    Deze ga ik ook proberen, maar dan omgekeerd :) Dus de donkere kleur onderaan. Vind ik net iets mooier. Het kriebelt alweer hahaha!

Geef een reactie

CommentLuv badge