web analytics

DIY: NATURAL CLEANING

Chemische schoonmaakproducten zijn niet alleen duur, ze zijn ook nog eens erg slecht voor de natuur en je eigen gezondheid. Ken je dat vieze, droge gevoel dat je handen hebben wanneer je net gedweild hebt? De bijtende stoffen die in dit soort schoonmaakmiddelen zit kunnen echt niet goed voor je zijn.
 
Maar hoe kan je dan je huis op een efficiënte en natuurlijke manier schoonmaken? 
 
  • Kalkaanslag verwijderen:
Kalk kan je heel eenvoudig verwijderen met azijn. Azijn desinfecteert ook, en is dus een goed middeltje om bijvoorbeeld je aanrecht schoon te houden. Een douchekop kan je gemakkelijk ontkalken door hem een nachtje te laten weken in azijn.
 
  • Gootsteen ontstopper:
Giet een gelijke hoeveelheid natriumbicarbonaat (baking soda) en zout in je afvoer. Giet daarbovenop ongeveer 1 glas azijn waardoor het geheel zal beginnen schuimen. Terwijl het verder schuimt kook je een pot water (of een waterkoker vol), deze giet je geleidelijk aan in de afvoer. 
 

 

Klik hier voor een goede blogpost over ‘natural cleaning’
  • Badkamer reiniger:
Meng 1/2 warme azijn (even opwarmen in de microgolf) met 1/2 vloeibare detergent en spuit op bijvoorbeeld tegels of douchewand. Je hoeft het niet elke keer op te warmen, die ene keer was genoeg.
 
  • Febreeze:
Meng 40 gram vloeibare wasverzachter met 2 eetlepels natriumbicarbonaat in een oude Febreeze fles. Giet er dan warm water bij tot de fles helemaal gevuld is. Schudden voor gebruik. In plaats van wasverzachter kan je ook citroensap gebruiken.
 
  • Allesreiniger:
Meng 1/2 eetlepel wassoda, 1/2 eetlepel afwasmiddel en 2 eetlepels borax met 2 grote glazen warm water in een spuitfles (bijvoorbeeld plantenspuit of oude glasreiniger). Schudden voor gebruik.
 
Tijd voor de lente schoonmaak!

Gerelateerde Artikelen

diy beard oil baardolie maken

DIY BEARD OIL

20120530_9588

DIY: SUGAR WAX

3 reacties op “DIY: NATURAL CLEANING”

Geef een reactie

CommentLuv badge