web analytics

DIY MOISTURIZING LIPSTICK

Op de laatste editie van Ghentmade bracht ik een nieuw product mee: een voedende lipstick! Omdat ik nog zo slecht niet ben, deel ik het recept ook graag met jullie. Deze lipstick breng je aan met een kwastje. Hij geeft je lippen niet alleen een leuk kleurtje, maar voedt ze ook nog eens!

diy natural lipstick

Benodigdheden:

  • Lege potjes / lippenbalsemsticks
  • Sheaboter
  • Kokosolie
  • Carnaubawas
  • Arganolie
  • Mica / pigment geschikt voor gebruik op de lippen

diy natural lipstick

Waar je de verschillende ingrediënten kunt vinden, zie je onder het knopje ‘verkooppunten ingrediënten’ hier bovenaan (onder mijn header). Deze verzamelen is even een karwij, maar je kunt er nog zo veel meer leuke dingen mee maken! Kijk maar even onder het knopje ‘do it yourself’.

diy natural lipstick

Doe 1 eetlepel carnaubawas, 1 eetlepel sheaboter, 1 eetlepel kokosolie en 1 eetlepel arganolie in een kom. Ze een pot die voor de helft gevuld is met water op het vuur en hang de kom hier in (au bain marie). Laar de ingrediënten op een zacht vuurtje smelten.

diy natural lipstick

Wanneer alles volledig gesmolten is, haal je de kom uit het water en zet je het vuur uit. Voeg nu een thelepel mica in de kleur die je wenst toe aan je lipstick. Meng het geheel goed en check even of de kleur volledig naar je zin is. Giet dan het mengsel in de lege potjes.

diy natural lipstick

Laat je lipstick rustig opstijven en draai dan de dopjes er op. Ik maakte een lipstick die er in het potje erg donkerrood uit ziet, maar op je lippen een leuke mauve kleur krijgt. Ik ben erg tevreden over de tint! Zoals je kunt zien, is deze lipstick mooi dekkend.

diy natural lipstick

Maak nog leuke labels voor je potjes en geef ze cadeau of gebruik ze lekker zelf op. Om een strak resultaat te bekomen, breng je de lipstick best aan met een lippenpenseel. Gebruik je vingers voor een meer nonchalant effect.

Eenvoudig he? Deze DIY is ontzettend leuk om te maken en te gebruiken!

Gerelateerde Artikelen

DIY hair serum

DIY: HAARSERUM

20120806_1104

DIY: SOLID PERFUME

DIY kraft paper planter bag

DIY KRAFT PAPER PLANTER BAG

4 reacties op “DIY MOISTURIZING LIPSTICK”

Geef een reactie

CommentLuv badge