web analytics

DIY MODERN TABLE LAMP

Groene beautyDIY’s verdwijnen even naar de achtergrond, maar DIY’en verleer ik niet! Met de focus op de inrichting van ons huisje, ben ik veel bezig met het maken van leuke decoratie items. Laatst op het lijstje: deze leuke tafellamp!

Diy modern table lamp

Geïnspireerd door deze lamp die ik tegenkwam op Pinterest (klik), ging ik aan de slag.

Benodigdheden:

  • Een lampenkap, ik koos een kleine witte (diameter 16 cm)
  • Houten latjes, op maat gezaagd. (2x de diameter (16cm) + 4x hoe hoog je de lamp wil (hier: 22 cm).
  • Nagels en een hamer
  • Schuurpapier
  • Eventueel houtbeits of houtverf
  • Lampsnoer met lamp

Diy modern table lamp

Start met het op maat zagen van je hout. Ik zaagde vier latjes van 22 cm en 2 latjes van 16 cm. In het midden van beide latjes van 16 cm zaag je een uitsparing uit van de breedte van de lat, zo maak je er een kruis van.

Diy modern table lamp

Zorg er voor dat je kruis mooi plat wordt. Met een beitel en een hamer haal je voorzichtig steeds wat meer hout weg. Je kan het kruis vastmaken met een nagel in het midden of wat houtlijm, maar dat is niet per se nodig.

Zaag ook de 4 andere latjes op maat en schuur alles netjes met het schuurpapier. Bevestig ze op jouw gewenste hoogte (ik koos voor ‘in het midden’) aan het kruis. Nu kan je de houder eventueel beitsen of verven.

Diy modern table lamp

Bevestig het lampsnoer aan je standaard door het een keer rond het kruis te draaien. Ze je lampenkap op de standaard en je lamp is klaar!

Diy modern table lamp

Ik vind het effect super leuk! Ik ga nog op zoek naar een mooi, opvallender lampsnoer om de lamp nog net dat beetje extra te geven.

Op dezelfde manier als je de lampstandaard maakt, kan je ook erg eenvoudig een plantenhouder maken! Ik zie deze steeds vaker voorbijkomen in verschillende winkels, maar voor nog geen 3 euro aan hout maak je deze erg eenvoudig zelf.

Heb jij ook een huis vol zelfgemaakte spullen of ben je eerder een kant-en-klaar-shopper?

Gerelateerde Artikelen

diy toner tonic all skin types

DIY ALL SKIN TYPES TONER

2 reacties op “DIY MODERN TABLE LAMP”

Geef een reactie

CommentLuv badge