web analytics

DIY: MARQUEE LETTER (LETTERLAMP)

Je ziet ze tegenwoordig overal en in alle prijscategorieën: letterlampen. Ik wou er zelf ook één (of meerdere), maar wou niet al te veel geld uitgeven aan zo’n folieke (je weet wel: studentenbudget en zo). En zo besloot ik ze zelf te maken!

diy marquee letter lights letterlampen

Benodigdheden:

  • Kartonnen letters (Xenos, €1,99 per stuk)
  • Een lampjesslinger (Xenox, Action, Blokker, …)
  • Breekmes/Stanley mes
  • Een pons (en eventueel hamer)
  • Potlood en lat
  • Lijm
  • Een spuitbus verf

diy marquee letter letterlamp

Bepaal eerst welk woord je wil vormen (of kies je net voor één letter?). Dat vond ik al moeilijk! Ik wou voor DIY gaan, maar de Y was niet in stock bij Xenos. Ook het ‘&’-teken hadden ze jammer genoeg niet, dus ging ik maar voor bijhorende expressie: ‘WTF’.

Rangschik de letters hoe je ze wil en snij de voorkant van elke letter los. Dat gaat een stuk gemakkelijker dan verwacht met een scherp breekmes!

diy marquee letter lights letterlamp

Hou goed in het achterhoofd hoeveel lampjes je lichtslinger heeft en teken ze uit op je letters. Zorg er voor dat ze mooi in het midden zitten en dat de afstand tussen elk lampje ongeveer gelijk is. Met een pons maak je gaatjes waar de lampjes zullen komen. Zorg er voor dat ze mooi recht onder elkaar zitten.

diy letterlamp letter light marquee

Maak ook gaatjes in de zijkant van de holle letters en bekijk goed hoe je de letters met elkaar gaat verbinden aan de hand van de lichtslinger. Er moet ook een uitgang voorzien zijn waar de lampjesslinger overgaat in een stekker of een batterijdoosje. Als je letter groot genoeg is, kan je de batterijen misschien verstoppen in de letter zelf (voorzie dan wel een gat aan de achterkant waar je de batterijen kan vervangen en de letter aan/uit kan zetten).

diy marquee letter lights letterlamp

Nu gaan we de letters een leuk kleurtje geven. Ik ging voor zwart omdat dat past in elk interieur en een fancy look creëert. Ook wit, goud, rosé of munt zijn leuke kleurtjes, maar doe vooral je eigen zin!

diy marquee letter lights letterlamp

Haal de lichtslinger door alle letters en maak de lampjes aan de achterkant van de letters vast in de gaatjes. Je begint best bij de eerste letter zodat je uitkomt bij de laatste. Je kan wat lijm gebruiken om de lampjes op hun plek te houden.

diy marquee letter lights letterlampen

Duw de uitgesneden letters met lampjes terug in hun holle letter. Om het echte ‘Marquee Letter’-effect te bekomen, duw je ze ongeveer een centimeter diep onder de rand.

diy marquee letter lights letterlamp

Je bent helemaal klaar! Steek de lampjes aan en geniet van je zelfgemaakte letterlamp. Cool he?

Gerelateerde Artikelen

diy natural tooth powder polish whitener natural heroes

DIY NATURAL TOOTH POWDER

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

15 reacties op “DIY: MARQUEE LETTER (LETTERLAMP)”

Geef een reactie

CommentLuv badge