web analytics

DIY MARBLE PLANNER / CALENDAR

Een beetje onverwachts begon ik een maand geleden aan een nieuwe opleiding: de specifieke lerarenopleiding op het volwassenenonderwijs. Voordien sloeg ik al mijn afspraken op op mijn telefoon, maar dat werd soms een zooitje en niet zo handig. Back to basics met een papieren agenda! Dat lelijke Action ding van één euro moest uiteraard gepimpt worden en zo ontstond mijn Marble Planner.

diy-marble-planner-agenda-notebook

Benodigdheden:

  • Agenda / planner
  • Marmer contactpapier (verkrijgbaar bij vb Blokker of doe-het-zelf zaken)
  • Washi tape
  • Een stift
  • Een schaar
  • Een lat

diy marble planner agenda notebook

Deze DIY is uiteraard poepsimpel en niet zo origineel, maar wel heel erg leuk! Leg je agenda op het contactpapier en knip een stuk af dat zeker 5 cm groter is dan je boekje.

diy marble planner agenda notebook

Maak een klein stuk van het marmerpaper los en plak dat voorzichtig aan de binnenkant van je agenda. Met een lat is het eenvoudig om eventuele luchtbelletjes weg te strijken.

diy marble planner agenda notebook

Draai je schrift om (en leg hem helemaal open) en plak het marmerpapier netjes op de achterkant. Voor de rug van je agenda moet je hem even sluiten, anders heb je niet genoeg marmerpapier en kan je boekje niet meer toe.

diy marble planner agenda notebook

Om het mooiste resultaat te krijgen, is het handig om hoekjes van de rand te knippen, zoals je hier onder kan zien. Zo worden je hoeken mooi recht en netjes. Plak nu ook de horizontale strips stevig vast. Klaar!

diy marble planner agenda notebook

diy marble planner agenda notebook

Met stift schrijf je het jaar of je naam op de kaft van je agenda. Ik maakte er een simpel kadertje rond met washitape, maar je kan je natuurlijk helemaal laten gaan! Ik vind het mooi om aan de binnenkant van de kaft washitape over de randen van het marmerpapier te plakken. Zo ziet je agenda er echt helemaal af uit.

diy marble planner agenda notebook diy marble planner agenda notebook

Klaar! Deze DIY is zo eenvoudig, maar de agenda is nu wel zo veel leuker dan het felrode/saaie exemplaar dat ik kocht. Ik ben er heel tevreden mee!

Gerelateerde Artikelen

20120221_7862

DIY: SOAP MAKING

DIY lush dupe aqua marina_4

DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA

6 reacties op “DIY MARBLE PLANNER / CALENDAR”

  1. heel erg mooi en ik zou het me zeker voor een notitie-boekje zien toepassen, Maar een agenda zou ik werkelijk nooit meer op papier moeten hebben. Het annuleren en verplaatsen van afspraken is zoveel eenvoudiger door ze met een klik of sleepbeweging te kunnen verzetten. En de synchronisatie tussen mijn smartphone en de laptop is voor mij ideaal. als je ooit nog van gedachte verandert raad ik het u zwaar aan. ook telefooncontacten op de cloud bewaren is zoveel handiger in het beheer dan telkens op je telefoon te moeten selecteren en verwijderen bijvoorbeeld.
    Stéphanie B. onlangs geplaatst..wanneer je een emotie niet kunt plaatsenMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge