web analytics

DIY MANUKA HONEY BALM

Nu de dagen wat langer worden en de lente in zicht is, merk ik dat mijn huid reageert op het wisselen van de seizoenen: meer droge plekjes, velletjes en een trekkerig gevoel. Tijd om wat meer vochtinbrengende ingrediënten te gebruiken! Ik ging aan de slag met Manuka New Zealand honing om een heerlijk voedende balsem te maken. Deze balsem is de perfecte lippenbalsem, maar kan je ook gebruiken voor droge plekken zoals je handen, ellebogen, knieën en zelfs in je haarpunten!

DIY manuka new zealand balm

Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium = tea tree) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Manuka New Zealand is expert in het produceren van rauwe monoflorale Manuka honing die is gewonnen uit haar eigen bijenkorven of afkomstig is van externe imkers uit heel Nieuw-Zeeland. Deze rauwe honing is rijk aan Methylglyoxal (MGO): MGO is verantwoordelijk voor de grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van Manuka Honing. Hoe hoger de waardes van MGO Manuka Honing des te meer bio-actieve stoffen aanwezig zijn. De MGO waarde varieert van 100+ tot 550+.

DIY manuka new zealand balm

Manuka honing is dus geweldig om op te eten, maar heeft ook een aantal goede eigenschappen voor je huid. Zo werkt het anti-bacterieel, vochtinbrengend, ontstekingsremmend, verzachtend en verzorgend! Daarnaast werkt honing ook mild reinigend en kan je het gewoon puur gebruiken om je huid mee te reinigen (wel even naspoelen met water natuurlijk). Honing is een fijn ingrediënt bij alle huidtypes, zowel droge, vette, ouder wordende als geïrriteerde huid kunnen er voordelen aan ondervinden.

Benodigdheden:

Deze balsem maken is erg makkelijk! Je zet een kookpot met een laag water op het vuur en hangt hier een hittebestendige kom in (vb Pyrex). Voeg 20 gram bijenwas, 20 gram sheaboter en 20 gram kokosolie toe in de pot en laat de ingrediënten rustig smelten.

DIY conditioner bar

Haal de kom van het vuur en voeg nog 20 gram jojobaolie, 1 theelepel manuka honing en een halve theelepel vitamine E toe. Roer je balsem goed door en giet hem in een schone, lege pot met deksel.

DIY manuka new zealand lippenbalsem

Laat je balsem rustig op kamertemperatuur opstijven. Zet het deksel op de pot en je bent klaar! Je kan het mengsel ook in een grote lippenbalsemtube gieten, handig voor onderweg. Want geloof me: je zal niet meer zonder deze balsem de deur uit willen!

Veel DIY-plezier!

Gerelateerde Artikelen

DIY lush dupe fun dough soap

DIY LUSH DUPE FUN

Één reactie op “DIY MANUKA HONEY BALM”

Geef een reactie

CommentLuv badge