web analytics

DIY LUSH DUPE FUN

Wie kent Fun niet? Fun is een klei-achtige, kneedbare zeep van Lush waarmee je jezelf lekker kunt wassen, maar waarmee je ook leuke figuurtjes kunt kleien. Fun komt in leuke kleurtjes met heerlijke geuren. Ik zou mezelf niet zijn, moest ik deze kneedbare zeep niet zelf proberen maken! Met dit recept maak je Fun gewoon thuis.

DIY lush dupe fun dough soap

Benodigdheden:

  • Vloeibare zeep (vb Dr. Bronners of Lush)
  • Maïszetmeel
  • Etherische olie (optioneel)
  • Voedingskleurstof (optioneel) (te vinden in de bakafdeling van de supermarkt)

DIY lush dupe fun dough soap

Dit is de ingrediëntenlijst van de blauwe Lush Fun: Talc, Maïsmeel, Glycerine, Natrium Laureth Sulfaat, Etherische oliën, Kleurstof. Zoals je ziet is het eigenlijk puur ‘poeder’ met ‘vloeistof’ en een schuimmiddel, kleur en geur. Om dezelfde consistentie te bekomen, gebruiken we maïszetmeel en vloeibare zeep.

DIY lush dupe fun dough soap

Neem een schone kom en giet daar 1 glas maïszetmeel in, voeg hier een half glas vloeibare zeep aan toe en begin te kneden. Wanneer het mengsel nog te nat is, voeg je meer maïszetmeel toe. Is het te droog, dan giet je er wat meer vloeibare zeep bij.

DIY lush dupe fun dough soap

Je kan jouw kneedbare zeep ook een leuke kleur geven door er een paar druppels voedingskleurstof bij te doen. Let op: je handen kleuren hier ook van!

DIY lush dupe fun dough soap

Wanneer je een geurloze vloeibare zeep gebruikt, kan je ook etherische olie toevoegen voor een heerlijke geur. Een 20-tal druppels volstaat (afhankelijk van de hoeveelheid die je maakt, +- 5% van het totale gewicht). Gebruik je een lekker geurende zeep, dan zal je Fun vanzelf heerlijk geuren!

DIY lush dupe fun dough soap

Tijd om er mee te spelen! Deze DIY Fun schuimt even hard als de zeep of douchegel die je gebruikte om hem te maken. Heerlijk om in bad mee te beeldhouwen! Jouw zelfgemaakte fun is 2 weken houdbaar. Na gebruik goed laten uitlekken (vb op een zeepschaaltje).

Super simpel om te maken en heel erg leuk om mee te spelen! Een leuk cadeautje voor kindjes of om lekker samen te maken.

Gerelateerde Artikelen

diy soy wax melts_9

DIY: SOY WAX MELTS

DIY lush dupe aqua marina_4

DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA

DIY toner vette huid

DIY TONER VOOR DE VETTE HUID

5 reacties op “DIY LUSH DUPE FUN”

  1. Wat een leuk idee! Ik kende dit niet, ook niet van Lush, maar ik ben helemaal verkocht voor mijn kindjes, en al zeker omdat zelf maken waarschijnlijk voor een fractie van de prijs kan en al een leuke activiteit op zich is.
    Zou dit ook kunnen met natuurlijke voedingsstoffen (https://fic.colruytgroup.com/productinfo/nl/biop/3596171)? Dat is op basis van kurkuma, rode biet en brandnetelpoeder. Of is dat raar om te ‘smeren’ op je handen?

Geef een reactie

CommentLuv badge