web analytics

DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA

Omdat ik zo’n fan ben van Lush, maak ik al eens graag hun producten na. Dat deed ik al eerder met Buffy, de Shower Jellies, Angels On Bare Skin, Toner Tabs en de Lip Scrubs. Vandaag toon ik hoe je zelf Aqua Marina kan maken, een verse gezichtsreiniger en dus een Lush dupe!

DIY lush dupe aqua marina

Wat Lush zelf zegt over Aqua Marina:

Er zitten drie verschillende soorten zeewier in Aqua Marina. Daarbij nog heel veel zeezout, om het marinethema nog iets duidelijker te maken. We gebruiken zeewier om twee redenen: ten eerste, als je het goed gebruik vormt het een heerlijke gel die je huid verzacht en ten tweede, het bevat ontzettend veel vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor je lichaam. Meng dit met intens verzorgende aloë vera, diepreinigende kleisoorten en je hebt de ideale huidreiniger. Masseer een kleine hoeveelheid over je vochtige huid, heel even in laten trekken en daarna afspoelen met lauw warm water. Gebruik altijd een schoon lepeltje om Aqua Marina uit je potje te halen!

DIY lush dupe aqua marina

Benodigdheden voor +/- 50 gram:

 • Glycerine 10 gram
 • Calamine poeder (roze klei) 15 gram
 • Kaolin klei (witte klei) 15 gram
 • Aloe Vera Gel 10 gram
 • Nori zeewier 3 gram
 • Fijn zeezout 3 gram
 • Etherische olie van sinaasappel en patchouli (maximum 2 gram in totaal)

In de originele versie zit ook Iers mos en carrageen extract, maar dat heb ik niet, dus laat ik het weg.

DIY lush dupe aqua marina

Neem een schone kom en meng daar de 15 gram calamine poeder met 15 gram kaolin klei. Zorg dat er geen klonters meer in zitten. Voeg nu 10 gram glycerine toe en meng goed. Je zal merken dat het een soort pasta wordt. Laat je zeewier even zacht worden in een kommetje met de aloe vera en voeg dit ook toe aan het mengsel. Voeg ook 3 gram fijn zeezout toe. Als laatste druppel je er nog de etherische olie van sinaasappel en patchouli bij. Je cleanser is klaar!

DIY lush dupe aqua marina

Gebruik:

Je kan deze reiniger elke dag gebruiken. Neem een klein stukje (de grote van een noot) en breng dit aan op je vochtige gezicht. Laat even intrekken (poets bijvoorbeeld je tanden) en spoel dan af met lauw water. Hello gorgeous skin!

DIY lush dupe aqua marina

Opgelet: aangezien je gebruik maakt van verse ingrediënten, is deze cleanser beperkt houdbaar. Zorg er voor dat je deze binnen de maand opgebruikt. Wanneer hij er raar uit ziet of gek ruikt, gooi je hem beter weg.

Gerelateerde Artikelen

action pincet review_2

DIY: GINGER SOAP

diy gift ideas christmas

5 CHRISTMAS DIY GIFT IDEAS

diy charcaol face mask

DIY CHARCOAL FACE MASK

23 reacties op “DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA”

 1. Hey!
  Wat een superleuke DIY is dit!!!!
  Maar ik kan sommige dingen niet vinden dus ik heb een vraagje:
  Ik kan geen klei vinden: maar ik zag nu in de winkel een klei poedermasker van D. Van Der Hoog. daarin zat roze klei, aloë baradenis gel en parfum zou dat kunnen en dat je dan geen witte klei gebruikt? of kan je ook groene of andere kleisoorten gebruiken?
  XXX

  1. Hey! Dankjewel :D Heb je een De Tuinen in je buurt? Daar verkopen ze groene en witte klei in poeder (grote dozen wel). Maar zo’n poedermasker kan je eventueel ook proberen. Zijn dat de enige ingrediënten? Parfum kan een beetje irriterend zijn, maar als je daar normaal niet op reageert, zou het goed moeten zijn :)
   Laat je eens weten of het gelukt is? x

   1. Hey!
    ik heb het masker gekocht, en het eerst uitgeprobeerd als masker, toen had ik geen last van de parfum. Dus ik ga het hiermee proberen!
    en ik heb het in de webshop van de Tuinen opgezocht, en ze hebben witte klei. dus dat ga ik er ook nog eventjes bijhalen!
    Heel erg bedankt!
    X

 2. Hey! wat een superleuke diy is dit! ik had alleen nog een vraagje: zijn de etherische oliën echt nodig of kunnen ze ook door andere vervangen worden? zo ja: welke zouden er dan mooi bij passen?

 3. Het is echt een superleuke DIY, maar ik heb er nog een vraag over: ik ga op vakantie naar de Nederlandse kust, en soms ligt daar op het strand zeewier. Kan je dat ook gebruiken inplaats van nori zeewier, of allebei? en moet je het zeewier eerst drogen?

  1. Ik zou geen zeewier van op het strand gebruiken. Je weet niet wat daar al allemaal mee gebeurd is! Ook niet elk zeewier heeft dezelfde eigenschappen. Zeewier dat je ook kan opeten lijkt me het veiligste om te gebruiken

 4. Zo zot dat je deze zelf maakt. Het is een van mijn favoriete lush producten. Nu het weer wat kouder wordt merk ik dat het mijn huid lichtjes uitdroogt. Op zoek dus naar een gelijkaardig product voor de droge huid.

  1. Angels On Bare Skin in een goed alternatief. Er zitten wel iets hardere deeltjes in, waardoor je ook een licht scrub-effect krijgt bij gebruik.
   Je kan Ultrabalm ook eens proberen. (Persoonlijk gebruik ik die niet omdat er parabenen inzitten, maar lijkt me voor de rest wel een degelijk product.)

Geef een reactie

CommentLuv badge