web analytics

DIY: LUSH DUPE, ANGELS ON BARE SKIN

Lush heeft zoveel geweldige, heerlijk geurende producten die met de hand gemaakt worden in Groot-Brittannië. Omdat ze handgemaakt zijn, is het vaak niet heel moeilijk om de producten thuis na te maken. Vandaag toon ik hoe je een dupe van de natuurlijke reiniger Angels On Bare Skin gemakkelijk zelf kan maken!

DIY lush angels on bare skin dupe

Benodigdheden:

 • 3 eetlepels gemalen amandelen: scrubben mild
 • 1 eetlepel glycerine: hydrateert
 • 1 eetlepel klei (ik gebruik groene en kaolin): reinigt de huid
 • 1 eetlepel gedistilleerd water (je kan ook rozenwater gebruiken): zodat je een pasta bekomt
 • Enkele druppels etherische olie. Lush gebruik Lavendel, Roos en Kamille: elke etherische olie heeft zijn eigenschappen
 • Gedroogde lavendelbloemen
 • Bakpapier of aluminiumfolie
 • Een potje om je reiniger in te bewaren (ik gebruik een oud potje van Angels On Bare Skin!)

DIY lush angels on bare skin dupe

Meng de gemalen amandelen en de klei goed door zodat er geen klonters in zitten. Voeg nu de glycerine en het water toe. Ik koos voor lavendelextract aangelengd met gedistilleerd water. Kneed je mengsel zodat het een soort pasta wordt. Verspreid deze pasta in een dikke laag over het bakpapier of de aluminiumfolie en leg een aantal lavendelknopjes op je cleanser.

DIY lush angels on bare skin dupe

Nu is het de bedoeling dat je het geheel oprolt. Nadien kan je de cleanser nog in kleinere stukjes snijden en in een luchtdicht potje bewaren. Je eigen versie van Angels On Bare Skin blijft zo’n 2 a 3 weken goed in de koelkast.

DIY lush angels on bare skin dupe

Je kan je eigen cleanser meteen gaan gebruiken! Neem een hoeveelheid ter grote van een noot uit je potje en voeg een beetje water toe. Even mengen in je hand en aanbrengen op je gezicht. Door lichtjes ronddraaiende bewegingen te maken met je vingertoppen, wordt je huid mild gescrubt en komt het vuil goed los. Afspoelen met water en geniet van je stralend schone huid!

DIY lush angels on bare skin dupe

Voor meer informatie over waar je deze ingrediënten kunt halen, kan je op “Verkooppunten Ingrediënten” klikken, onder de header.

Heb jij al eens zo’n verse cleanser van Lush gebruikt? Wist je dat het zo gemakkelijk is om er zelf een te maken?

Gerelateerde Artikelen

DIY scrub cream

DIY: GREEN CLAY SCRUB CREAM

23 reacties op “DIY: LUSH DUPE, ANGELS ON BARE SKIN”

 1. Vanuit Nederland je site ontdekt. Echt super wat je met ons wilt delen! Ik heb direct deze Angels on bare skin gemaakt (alle ingrediënten in huis, behalve de benzoë die er bij Lush ook nog ingaat) en ook gelijk gebruikt. Is een fantastische dupe! In combinatie met mijn zelfgemaakte milk, dag- en nachtcrême ben ik ineens van mijn meeëters af (zoals wij die hier noemen, ofwel acné of comedonen)!!
  Complimenten met je site, je enthousiasme en je kennis van zaken en veel dank dat je zoveel met ons wilt delen!

 2. Oooh wat gaaf zeg! Ik heb een vraagje kan ik de bloemen eruit laten en bij de olie alleen tea tree olie erbij doen? :)voor het geval ik het ga maken haha, want ik moet dan klei ergens zien te kopen :)

  1. Geen probleem! De gedroogde bloemen kan je er gemakkelijk uit laten. Ik heb ook enkel Tea Tree gebruikt, dus dat is helemaal geen probleem! Klei vind je misschien wel bij de Bio winkel? Daar hebben ze er vaak :) En anders bij De Tuinen!

Geef een reactie

CommentLuv badge