web analytics

DIY: LIP BALM

Zoals wel duidelijk was in ‘Starten met een “winkeltje”‘, ben ik bezig met het verkopen van de eerste producten: zelfgemaakte lippenbalsem. 
In deze DIY geef ik jullie niet hetzelfde (erg goede ;) ) recept als hetgeen ik gebruik, maar een eenvoudiger zodat je het thuis zelf kan uitproberen.
 
Benodigdheden:
 • 20% Bijenwas
 • 40% Amandelolie
 • 40% Kokosolie
 • Lege lippenbalsem tube(s)
 • 1 pot om water op te warmen
 • 1 pot om alles in te mengen
 • Een lepel die in de koelkast ligt
 • Extra: vitamine E (natuurlijk bewaarmiddel) 
 • Extra: een geurolie die geschikt is voor de lippen (Flavor oil)
 
 
Smelt eerst de bijenwas en kokosolie met de amandelolie tot het een vloeibaar geheel is (doe dit au bain-marie). Voeg dan de vitamine e en geurolie toe, indien je dit wenst. Zonder geurolie ruikt het geheel zacht en zoet, naar de bijenwas.
 
Neem nu de lepen uit de koelkast en dop hem even in je mengsel. Het zal snel opstijven. Nu kan je kijken of je de structuur van je lippenbalsem goed vindt. Indien het te hard is kan je nog wat amandel- of kokosolie toevoegen. Kokosolie is hard op kamertemperatuur, maar smelt in contact met de huid. Vind je het te zacht dan voeg je nog wat bijenwas toe.
 
Probeer ze niet te laten overstromen, dit is echt een plakboel om op te ruimen.
 
Als je tevreden bent, giet je het vloeibare geheel voorzichtig in je tube. Giet zo lang tot het een beetje bol staat, zo krijg je het mooiste resultaat. Je kan ook een oude tube leegmaken en goed uitwassen. Draai hem eerst helemaal naar beneden voor je de lippenbalsem er in giet!
Het is normaal als je in het midden een putje krijgt, maar daaraan zie je dat het zelfgemaakt is. Je kan ook nog een label maken voor je lippenbalsem, met wat doorzichtige plakband is het zelfs waterproof!

Gerelateerde Artikelen

diy bath melts_2

DIY: BATH MELTS

23 reacties op “DIY: LIP BALM”

 1. Ooooh ik kan die tubetjes maar niet vinden xs … Zou je dat ergens in een winkeltje in gent of aalst kunnen kooen?? Net zoals lege potjes om bv. Body butter of gezichtsmaskertjes te maken.. Xxx :) groetjes!

 2. Ik haat ook zo'n putje! Durfde hem niet naar boven te draaien omdat ik dacht datie helemaal kapot was, dus heb ik 'm maar laten liggen om opnieuw te smelten..
  Heel dom, want blijkbaar kan het geen kwaad, haha :)
  vanwaar haal je je tubes eigenlijk? en ik zag op je fbpagina dat je ook zo'n 'sluitplastiekje' hebt errond? groetjes hanne (hanne1112 op zeepforum)

  1. Ik vind het wel iets hebben, zo zie je ook weer dat het zelfgemaakt is ;)
   De tubes heb ik via eBay gekocht (per 100) en de “shrink wrap”-bandjes ook! Ik vond het er zo wel iets professioneler uit zien :)

Geef een reactie

CommentLuv badge