web analytics

DIY: LAVENDER BALM

In deze DIY zal ik jullie uitleggen hoe je een lavendelzalf maakt. Deze lavendelzalf kan je op je hele lichaam aanbrengen en zou kalmerend en verzachtend werken. Lavendel zou helpen bij het sneller genezen van wondjes door de antibacteriële eigenschappen. Ik ben van plan deze zalf te gebruiken op mijn benen na het scheren.


De eerste stap is een ‘lavender infused oil’ maken. Vul een potje met gedroogde lavendel knopjes. Je kan ook verse gebruiken, maar laat ze dan een uur of twee op wat keukenpapier aan de lucht drogen. Als er nog teveel vocht in zit, kan de lavendel gaan schimmelen.

Vul de pot dan met olie tot alle knopjes goed onder zijn. Je kan hiervoor olijfolie gebruiken of een andere olie die lang goed blijft. Laat deze pot minimum twee weken staan zodat alle goede eigenschappen van de lavendel in de olie zijn gedrongen. Als je dat proces wel versneller kan je de olie ook 3 uur op een zacht vuurtje laten staan (af en toe roeren). 

Als de olie klaar is, zeef je de lavendel uit de olie. Zorg er telkens voor dat je de olie in een propere en droge pot giet. Knijp de bloemetjes goed uit.

Smelt nu au bain marie zo’n 1/4 van de olie aan bijenwas samen met de lavendelolie. Roer goed door. Als alles gesmolten is kan je er nog etherische olie van lavendel aan toevoegen, maar dit had ik niet in huis. (Ik zou wel aanraden er nog een etherische olie aan toe te voegen, want anders ruikt je zalf wel erg naar olijfolie)

Laat het potje zonder deksel staan tot je zalf is opgesteven.


Et voila! Je eigen lavendelzalf. Nu nog een label, ik heb snel even dit gemaakt:

 
Veel plezier!


(Opgelet: mensen met hooikoorts of astma kunnen allergisch zijn aan lavendel)

Gerelateerde Artikelen

DIY lush dark angels dupe

DIY: LUSH DUPE DARK ANGELS

3 reacties op “DIY: LAVENDER BALM”

 1. hey,
  ik wil dit graag zelf een keer maken,
  maar ik zie nergens een ingrediënten lijst of hoeveel je nodig hebt.
  zou je dat nog even kunnen zeggen?
  Alvast Bedankt!

  1. Hoi,
   De hoeveelheden staan niet letterlijk in de tekst, zodat je gemakkelijk zelf kan kiezen hoeveel balsem je maakt. Je hebt 3/4 aan olie nodig en 1/4 bijenwas. Maak je 100 gram, dan heb je dus 25 gram bijenwas en 75 gram olie nodig :) Hopelijk helpt dit je verder! Veel DIY plezier!

Geef een reactie

CommentLuv badge