web analytics

DIY KRAFT PAPER PLANTER BAG

Laatst liep ik de Flying Tiger binnen en zag daar leuke papieren zakken om vanalles in op te bergen. Ik had er al eentje vast met het gedacht dat het leuk zo zijn om er een plantje in te zetten, toen ik bedacht dat ik dit ook erg simpel zelf kon maken! Ik zette het zakje terug en eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag.

DIY kraft paper planter bag

Benodigheden:

DIY kraft paper planter bag

  • Kraftpaper, te vinden in elke papierwarenwinkel (bijvoorbeeld AVA)
  • Zelfklevend plastic, ik gebruik een rol met marmerprint (jaren geleden in de Blokker gekocht). Je kan ook doorzichtige gebruiken of een andere print die je leuk vindt
  • Lijm of plakband
  • Een schaar
  • Een meetlat

DIY kraft paper planter bag

Op onze slaapkamer stond nog een leuke plant zonder mooie pot, dus dat werd mijn inspiratie. Ik meette de omtrek van de pot en deed daar nog een tiental cm bij, zodat de zak net wat groter is. Knip een vel kraftpapier en een vel zelfklevend plastic op de gekozen grootte uit. De hoogte maakt niet zo veel uit, aangezien we die nog gaan omplooien. Dubbel de afmeting van de binnenpot van je plant is prima!

DIY kraft paper planter bag

Plak het zelfklevende plastic op het kraftpapier en zorg er voor dat de randjes er netjes uitzien. Vouw dan het papier met het plastic naar binnen toe en kleef de randen aan elkaar.

DIY kraft paper planter bag

Nu is het tijd om er een zakje van te vouwen. Vouw de bodem naar boven in de breedte die je graag wil (iets breder dan je plantenpot dus).

DIY kraft paper planter bag

Vouw de basis om tot een diamantvorm zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

DIY kraft paper planter bag

Vouw de bovenste en onderste hoek van de diamant om en plak deze vast met lijm of plakband.

DIY kraft paper planter bag

Zet de zak recht en duw alles op zijn plaats. Nu kan je de bovenste rand omvouwen zodat de print zichtbaar wordt en de zak een nonchalantere look krijgt. Dat is een beetje friemelen, maar de zak is stevig genoeg dus maak je geen zorgen.

DIY kraft paper planter bag

Ik verfrommelde de zak nog een beetje voor een speelse look en klaar! Je kan de plant met binnenpot in de zak plaatsen en hem water geven zonder dat je bang moet zijn dat de zak gaat lekken of scheuren!

DIY kraft paper planter bag

Natuurlijk MOET je hier geen plant in stoppen. Je kan deze zak ook gewoon vouwen zonder plastic binnenkant en gebruiken om allerlei spulletjes in te bewaren. Je kan de zak namelijk zo groot maken als je zelf wil! Deze DIY is gepiept op een kwartiertje tijd en kost je bijna niks. Ga jij er mee aan de slag?

Gerelateerde Artikelen

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

diy after sun lotion

DIY AFTER SUN

diy face serum_4

DIY: FACE SERUM

3 reacties op “DIY KRAFT PAPER PLANTER BAG”

Geef een reactie

CommentLuv badge