web analytics

DIY KEEPING TRAVEL MEMORIES

Ben jij ook zo iemand die vanalles mee naar huis brengt na een mooie reis? Schelpjes, beeldjes, stenen, foto’s, kaartjes, bierdopjes, … Alles belandt in mijn koffer en later ergens in een hoekje in een kast. Zonde, want al die kleine dingen hebben een verhaal! Vandaag toon ik je hoe je erg eenvoudig je herinneringen kunt bewaren.

diy keeping travel memories

IDEE 1:

Het eerste idee is meteen het eenvoudigste. Selecteer welke digitale foto’s je het leukst vindt en laat ze in een fotoboek printen. Ik maakte twee fotoboeken van mijn twee verre reizen: Thailand en Amerika. In de boeken zorg ik telkens dat er witruimte is om kaartjes, foto’s en andere papieren souvenirs te plakken. Zo krijgt je fotoboek een extra persoonlijke toets!

Het fotoboek zelf liet ik drukken via de online webshop van Webprint. Zo kon ik gemakkelijk kiezen hoe ik de layout van het boek maakte. Echt geweldig om in te bladeren! Het is wel even werk om alles te maken zoals je zelf wilt, maar gelukkig is het bewerkingsprogramma van Webprint snel en crasht het niet (you know you’ve been there….).

IDEE 2:

Voor het tweede idee moet je wat meer knutselen. Ga op zoek naar een oude video (of op zijn minst de doos). Waarschijnlijk gebruik je die dingen al jaren niet meer en op deze manier kan je ze een nieuw leven geven!

Benodigdheden:

  • Oude videodoos
  • Een kaart van je reislocatie
  • Foto’s
  • Souvenirs, kaartjes, briefjes, …
  • Een schaar

Haal het titelblad uit de videodoos en knip een stuk van je kaart op dezelfde grootte. Schuif de kaart in de videodoos. Je kan de kaart versieren met foto’s en het leukste is om op de rug van de doos de naam van het land te schrijven.

Vul de doos met al je souvenirs en zet hem in je boekenkast. Het leukste is natuurlijk als je een doos hebt voor elke reis!

Natuurlijk kan je ook gewoon een collage maken en deze in een leuke kader stoppen of alles bewaren in een mooie doos! Ik heb ook altijd een reisdagboekje bij waarin ik kaartjes of andere kleine souvenirs kleef. Heel erg leuk om je reis zo opnieuw te beleven!

Hopelijk heb ik je op deze manier geïnspireerd om ook zelf eens een fotoboek te maken of om je souvenirs op een leuke manier bij te houden. Heb jij ook nog zo veel foto’s etc liggen die nog een plekje zoeken?

Gerelateerde Artikelen

diy flower seed bombs

DIY FLOWER SEED BOMBS

6 reacties op “DIY KEEPING TRAVEL MEMORIES”

  1. Heel leuke ideeën. Ik kom er nooit toe om ook maar iets van je ideeën te realiseren… De belangrijkste souvenirs, foto’s stop ik een doos, alle reizen samen… Zoniet wordt het weer veel kastenvulling en als je verbouwt – zoals wij – merk je pas hoeveel overbodige spullen een mens eigenlijk heeft…. Minder spullen = detox voor je lichaam –> meer energie.

Geef een reactie

CommentLuv badge