web analytics

DIY: HONEY & CLAY FACE MASK

Gisteren een review van de Dr. Van Der Hoog Kant en Klaar maskers (klik), vandaag een DIY voor wie (net als mij) alle overbodige ingrediënten wil vermijden. Klei is een perfecte reiniger en is rijk aan mineralen terwijl honing verzacht en antibacteriële eigenschappen heeft. Dit gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypes!

diy clay honey face mask gezichtsmasker

Benodigdheden:

  • Klei: kaolin (normale/gevoelige huid), groene klei (vette huid) of rhassoul klei
  • Honing
  • Een kom

DIY clay honey face mask gezichtsmasker

Klei werkt reinigend en zit boordevol mineralen, een echte boost voor je huid. Lees even dit oud artikel over de verschillende kleisoorten om te weten welke klei best bij jouw huidtype past. Klei kan je kopen in de biowinkel, maar ook Essenza heeft kaolin klei en groene klei poeder in de winkelrekken staan. Een doos klei kopen voor dit recept waarbij je maar één eetlepel nodig hebt, is zeker niet verloren! Klei heeft een lange houdbaarheid en je kan er eindeloos mee combineren om je eigen gezichtsmaskers te verzinnen.

DIY clay honey face mask gezichtsmasker

Honing bevat enzymen en antioxidanten die een positief effect kunnen hebben op je huid, maar door verhitting gaan deze enzymen stuk. Daarom gebruik je best rauwe honing (bekijk ook even dit artikel). Ook werkt honing antibacterieel waardoor het kleine ontstekingen (puistjes) vermindert.

Het maken van dit masker is zo eenvoudig, dat het bijna belachelijk wordt om het uit te leggen. Neem een eetlepel klei en doe die in een kom. Voeg daar een eetlepel honing aan toe. Roer je masker even goed door en breng dan een royale laag aan op je droge, gereinigde gezicht. Laat zo’n 20-30 minuten inwerken en spoel je gezichtsmasker af met lauw water.

DIY clay honey face mask gezichtsmasker

Je merkt meteen dat je huid zacht, schoon en niet geïrriteerd is! Dit gezichtsmasker is geweldig wanneer je je huid even een oppepper wil geven.

Gerelateerde Artikelen

20120624_9840

DIY: 100% OLIVE SOAP

6 reacties op “DIY: HONEY & CLAY FACE MASK”

Geef een reactie

CommentLuv badge