web analytics

DIY: HAARSERUM

In deze DIY toon ik je hoe je erg eenvoudig een heel fijn haarserum kan maken met enkel natuurlijke ingrediënten. Het haarserum voedt je haar en geeft glans en verzorging.
Deze DIY verscheen al eerder op La Vie d’Une Rêveuse.
/
diy haarserum
/
Benodigdheden:
  • Kokosolie
  • Argan olie
  • Jojoba olie
  • Amandel olie
  • Etherische olie / parfum olie
  • Lege kleine potjes (ik gebruik lege tester potjes van Lush)
  • 2 potten/kommen (au bain-marie) en iets om te roeren
 /diy haarserum
/
Best kan je eerst de potjes waar je het serum zal indoen, uitkoken. Zo zijn de laatste resten van het vorige product verdwenen en zijn je potjes schoon en bacterievrij.
/
diy haarserum
/
Zet dan een pot met water op het vuur en leg daar en iets kleinere kom in (au bain-marie). In de bovenste kom doe je 8/12 kokosolie, 2/12 argan olie, 1/12 jojoba olie en 1/12 amandel olie. Je hebt niet per se al deze ingrediënten nodig. In tegendeel, enkel kokosolie is ook al erg fijn als haarserum, idem voor argan olie.
Wanneer alles gesmolten is, haal je de kom van het vuur en roer je nog eens goed door. Wanneer het mengsel een beetje is afgekoeld kan je een etherische olie toevoegen. Ik koos voor rozemarijn omdat dit goed zou werken op bruin haar. Je kan ook kiezen voor een parfum olie, maar die heeft geen positieve effecten op je haar.
/
diy haarserum
/
Je kan het haarserum nu in je potjes gieten. Zet ze even in de koelkast en ze zullen al gauw opgesteven zijn. Nu kan je ze leuk verpakken en cadeau doen! Met erg weinig olie maak je namelijk al snel een grote hoeveelheid serum.
/
diy haarserum
/
diy haarserum
/
Nu is je haarserum helemaal klaar! Je kan het best op droog haar gebruiken, aangezien een olie niet hecht aan nat haar en het dus voornamelijk op je kledij zal terechtkomen. Neem een klein beetje serum uit het potje en wrijf het tussen je handen zodat het smelt. Nu kan je het door je haarpunten werken. Gebruik dit niet op je haarwortels, het is een olie en die kan er voor zorgen dat je haar er vet gaat uitzien.
/
Gebruik jij een haarserum? Zo ja, welk?
/

Gerelateerde Artikelen

DIY lush dupe fun dough soap

DIY LUSH DUPE FUN

diy gift ideas christmas

5 CHRISTMAS DIY GIFT IDEAS

12 reacties op “DIY: HAARSERUM”

    1. Het is een artikel dat ik een hele tijd geleden schreef voor een andere blog (een gastartikel, zoals ook in de tekst staat). Wegens vakantie heb ik besloten om het artikel ook op mijn eigen blog te plaatsen :) Hopelijk vond je het toch interessant!

Geef een reactie

CommentLuv badge