web analytics

DIY: GREEN CLAY SCRUB CREAM

Ik ben een grote fan van zelfgemaakte scrubs. Ik toonde je al eerder hoe je heel eenvoudig een scrub kan maken van olie en zout of suiker. Vandaag toon ik je hoe je een echte scrub crème kan maken. Deze scrub crème is even goed om dode huidcellen mee te verwijderen als een oliescrub, maar heeft een meer reinigende en zuiverende werking.

DIY scrub cream

Benodigdheden:

  • Castile zeep vloeibaar. Ik gebruik Dr. Bronners (o.a. hier verkrijgbaar)
  • Groene klei (maar je kan om het even welke klei gebruiken)
  • Zout of suiker
  • Een vloeibare olie (ik gebruik amandel)
  • Vitamine E
  • Eventueel een geurtje

Eerlijk is eerlijk: het idee voor deze scrub is niet door mij uitgevonden, maar komt van deze blog.

DIY scrub cream

Aan de slag! Vul een potje met deksel voor ongeveer 2/3 met suiker of zout. Ik gebruik een mengeling van tafelzout en zeezout dat ik nog had staan (de blauwe kleur had ik toen toegevoegd voor een ander project). Voeg hier 1/4e van je pot aan vloeibare zeep toe. Daar voeg je dan weer een goede scheut olie aan toe en een theelepel klei.

DIY scrub cream

Meng je scrub goed door. Wanneer het een crèmige pasta-structuur krijgt, ben je klaar. Is je scrub te lopend, dan voeg je nog wat zout of suiker toe. Is hij te vast, voeg dan nog wat vloeibare zeep bij het geheel. Mijn scrub kreeg een beetje een gek kleurtje door de groene klei en de blauwe kleurstof die reeds in mijn zout zat.

DIY scrub cream

Bij gebruik op een droge huid merk je duidelijk de crèmige structuur van de scrub op. Op een nate huid zie je dat de scrub een beetje schuimt.

DIY scrub cream

DIY scrub cream

Bewaar je scrub in een schone, afsluitbare pot en zorg er voor dat er geen water bij komt. In de douche pak je dus een handjevol (met droge handen of een lepel) en masseer je de scrub goed in op je lichaam. Na het afspoelen is je huid lekker zacht, glad en schoon!

DIY scrub cream

Ook leuk is om de scrub cadeau te geven. Stop hem in een mooie glazen pot, hang er een label of een kaartje aan en je hebt een ideaal cadeautje!

Gerelateerde Artikelen

DIY terrazzo boekensteun

DIY TERRAZZO BOEKENSTEUN

13 reacties op “DIY: GREEN CLAY SCRUB CREAM”

    1. Goh, als je er goed op let dat er geen water bij komt, is deze scrub toch wel een aantal maanden houdbaar. Weggooien wanneer hij raar begint te ruiken (of als er iets op groeit… ;) )

Geef een reactie

CommentLuv badge