Wie echt last heeft van een onzuivere, vette huid, zou wel eens baadt kunnen hebben bij een masker van groene klei. Deze klei iets ‘agressiever’ dan witte klei, waar je ook een geweldig masker mee kunt maken. Groene klei zou de regeneratie van huidcellen bevorderen en anti-bacteriële eigenschappen bezitten.
Benodigdheden:
- Groene klei in poedervorm (verkrijgbaar in de bio winkel)
- Eventueel: honing of melk
- Een beetje kraantjeswater
Honing is antibacterieel, het dood dus de bacteriën op de huid. Ook zou het helpen om wondjes sneller te genezen, ideaal voor puistjes dus.
Klei is een zachte schoonmaker. Hij reinigt de huid zodat puistjes zich minder snel zullen ontwikkelen. Groene klei is een van de agressievere kleien. Minder geschikt voor de gevoelige of droge huid. Daarvoor kan je beter kaolin klei gebruiken.
Meng een eetlepel groene klei met wat kraanwater of melk. Je zou eventueel wat honing kunnen toevoegen voor de verzachtende en antibacteriële eigenschappen. Breng het groene papje nu op je gezicht aan. De klei zal snel hard beginnen worden en aan je huid trekken. Op de eerste foto in dit artikel zie je duidelijk dat mijn rechteroog op de foto naar beneden wordt getrokken door de klei (ik heb normaal geen hangoog ;) ). Het is normaal dat het een beetje pijn doet. Wanneer je echt veel pijn hebt, kan je het masker beter verwijderen.
Vies he? Op bovenstaande foto zie je duidelijk dat het masker opdroogt en aan je huid trekt. Het slorpt als het ware de onzuiverheden uit je huid op. Wanneer het masker droog is (na zo’n 15-25 minuten), haal je het er af door met een nat washandje over je gezicht te gaan. Mijn gezicht zag rood wanneer ik het masker er af haalde. Na een tijdje trekt dit weg en blijf je achter met een zachte, schone huid. Vergeet zeker geen crème aan te brengen, want je huid kan anders erg droog worden.
Ik hou van kleimaskers!
Deze klinkt ook erg fijn :)
Malou onlangs geplaatst..FASHION INSPIRATION #19
Aah supertof! Dit ga ik echt een x proberen!
xx
Arletta onlangs geplaatst..Tag: This or That?
Ik deed het vroeger vaak en het hielp idd erg goed, maar nu heb ik al een jaar ofzo geen vette huid meer, fijn :)
Bianca onlangs geplaatst..Christmas tree nail art
Ik heb weleens maskers gebruikt, maar nog nooit een kleimasker, laat staan dat zelf gemaakt. Na het lezen van deze uitleg ga ik dat toch wel overwegen. Ik heb best last van onzuiverheden en wil soms gewoon een goede schoonmaak houden. Ik twijfel wel een beetje of je niet eerst beter witte klei kunt proberen, in het geval je huid bijvoorbeeld snel geirriteerd/rood raakt?
Anne onlangs geplaatst..Testing Testing Tuesday: Diet
Hoi Anne! Dan kan je inderdaad beter witte klei proberen. Die is beter geschikt voor de gevoelige huid.
Gaaf, wist niet dat je zoiets ook zelf kon maken!
Lin onlangs geplaatst..Nieuw: SIX Nagellak
Echt tof!
Ik moet echt vaker maskers gebruiken. Ik doe dat eigenlijk nooit. Zo’n kleimasker lijkt wel ideaal :-) De laatste twee dagen heb ik een vette huid door het gebruik van BB creme van Maybeline. Dus zou ik dit wel kunnen gebruiken :-)
Louise van Gend onlangs geplaatst..Luie ‘niets hoeft’ zondag
je kan zo bij het leger ;)
beauties onlangs geplaatst..Smokey Eyes inspiration
Zoë, een kleimasker moet je veel dikker smeren, zeker bij de probleemzones (neus, voorhoofd, kin) en het er af halen vóór het helemaal droog is. Klei verliest zijn zuiverende werking van zodra het droog is.
Dus op kin, voorhoofd en neus dik smeren (mag makkelijk enkele millimeters zijn), dus smeren op wangen, slapen, rond ogen. Daarna wachten totdat de dunne gedeelten beginnen op te drogen (dan zijn de dikke lagen nog lang niet droog). Afspoelen met veel lauw-warm water.
Om een intensere werking te krijgen is het aangeraden om je gezicht ongeveer 5 minuten te stomen voor je je klei aanbrengt. Zo zijn je poriën goed open en kan de klei super zijn werk doen :-)
Voor de volledigheid :
groene klei : normale tot vette huid
gele klei : vette of gemengde huid
witte klei : gevoelige huid
rode klei : droge tot zeer droge huid
roze klei : zeer droge huid, geïrriteerde huid
Ooh wat leuk om te weten dat de klei nóg dikker moet worden aangebracht. Ik breng het altijd net als jij aan Zoe. Hihi, ook te dun dus. Wat apart dat dan dus juist de zuiverende werking verdwijnt.
Emma onlangs geplaatst..Zuii Flora Mascara in Lapis
Bedankt voor je uitgebreide comment Iris! Zou je wat meer informatie kunnen geven over het waarom dat de klei niet mag opdrogen? Ik dacht namelijk dat klei het vuil ‘opzuigt’ als het hard wordt en aan je huid trekt (hopelijk begrijp je wat ik bedoel). Dit is echt heel leerrijk, bedankt!
Zoë het is moeilijk om uit te leggen zonder helemaal een hele uitleg over geologie en pelotherapie. Maar ik ga het toch proberen.
Klei is in “natte” staat veel actiever dan in “droge” staat. Droge klei is klei in rust. Natte klei neemt toxines op en geeft mineralen terug aan de huid. Door de warmte van je huid, droogt de klei uit en gaat de klei op zoek naar water. En die vind het in je huid. Laat je de klei dus drogen, dan heb je een gezuiverde maar gedehydrateerde huid. En dat is niet de bedoeling. Het feit dat je huid rood ziet na een kleimasker is deels doordat de klei het water in je huid heeft onttrokken én door de afgifte van mineralen. Je zal zien, dat als je de klei niet laat uitdrogen, dat je huid veel soepelder (gehydrateerd) voelt. Het is niet voor niets, dat bij therapeutische toepassingen van klei (zoals klei compressen, pakken en omslagen), telkens de klei wordt omwikkeld met een natte linnen doek of zelfs met huishoudfolie, opdat het water niet uit de klei zou verdampen. Als je achteraf een te droge huid hebt, kan je aan je kleimasker een paar druppels argan, macadamia, hazelnoot of abrikozenpitolie toevoegen.
Ik hoop dat mijn uitleg begrijpbaar is? En anders vraag maar! :-)
Erg duidelijke en goede uitleg! Dat heeft me weer iets bijgeleerd. Ik ga deze post zo laten, maar in de toekomst zal ik er correcte informatie over geven. Eerst moet ik zelf nog wat opzoekwerk verrichten :) bedankt!
Dit maskertje kan bij mij altijd wel haha. Ik ga vanmiddag naar Utrecht, dus ik zal eens kijken voor die groene klei poeder!
Dat moet ik eens proberen! Alleen is mijn huid in de winter suuuper droog (en in de zomer suuuper vettig, ingewikkeld)! Dus misschien is het dan eerder iets voor in de zomer? :)
Dan zou ik deze klei niet echt aanraden :) kaolin (witte) of roze klei zijn misschien meer je ding?