web analytics

DIY: GEOMETRIC CLAY CANDLE HOLDERS

In de lagere school was knutselen mijn favoriete vak en ook na het basisonderwijs bleef ik altijd graag creatief bezig. Nu ik op de unief studeer, heb ik steeds minder tijd en schiet dat ‘knutselen’ er wel wat bij in. Gelukkig vond ik deze vakantie wat tijd om aan de slag te gaan met deze leuke geometrische kaarsenhouders!

diy clay geometric candle holders_4

Ik zag deze DIY voorbij komen op Pinterest en wist dat ik er zelf mee aan de slag moest! Ik gaf er een draaitje aan en maakte er kaarsenhouders van: zowel voor theelichtjes als voor lange kaarsen.

Benodigdheden:

  • Klei (je kan klei gebruiken die aan de lucht droogt of die je moet bakken in de oven)
  • Kaarsen (om de maat te nemen)
  • Een scherp mes
  • Optioneel: verf

diy geometric clay candle holders

Bescherm je werkplek met een plastic zeil (dat is dat rode ding dat je op de foto ziet liggen). Kneedt de klei tot hij helemaal zacht is en rol er dan een bal van. Druk het theelichtje of de kaars in de klei en wiebel er even mee, zodat je hem later makkelijk kan verwijderen.

diy clay candle holder geometric

Zet de kaarsenhouder ondersteboven en snij voorzichtig enkele stukken weg. Doe dit tot je tevreden bent met de vorm. Draai hem dan opnieuw om en kijk of je de vorm nog steeds leuk vindt. Maak de randjes niet te dun zodat de kaarsenhouder stevig blijft.

diy clay candle holder geometric

Om de randjes mooi te maken, maak je een vinger nat en haal je die over de klei. Zo ‘smelt’ het geheel mooi samen. Wanneer je helemaal tevreden bent, haal je de kaars uit de klei en zet je de kaarsenhouder in de oven of op een plekje waar hij enkele dagen kan drogen. Mijn klei droogde wit op, wat ik erg leuk vind.

diy clay candle holder geometric

Wanneer de houders goed droog zijn, kan je ze gaan verven. Stiekem vind ik de witte nog steeds het leukst, maar de gouden hebben ook wel iets! Als ook de verf droog is, zijn ze klaar voor gebruik!

diy geometric candle holders clay

Deze DIY is poepsimpel en je hebt er niet veel voor nodig. Ik vind deze houders zeker een aanwinst op mijn tafeltje en het boetseren bracht me helemaal terug naar die mooie lagere schoolcarrière.

Vind jij het ook zo leuk om af en toe je handen vuil te maken bij het knutselen?

Gerelateerde Artikelen

eco wishlist groen ecoproof zolea

MY ECO WISHLIST

Wish i were taller copy

FREE FONTS

Zolea homemade beauty DIY boek

HOMEMADE BEAUTY

7 reacties op “DIY: GEOMETRIC CLAY CANDLE HOLDERS”

Geef een reactie

CommentLuv badge