web analytics

DIY: GEL AIR FRESHENERS

In het midden van alle madness van de winactieweek, toch nog eens een gewone post (ik miste het al!). Morgen en overmorgen komen er nog winacties online, dat zijn de laatste!

Ik hou er van als een kamer of huis lekker ruikt, vandaar ging ik aan de slag met een leuke DIY: luchtverfrissers! Kijk snel verder om te weten te komen hoe je deze kan maken.

DIY gel air fresheners

Benodigdheden:

 • Agar-agar poeder (te vinden bij de Toko)
 • Kleurstof op waterbasis (bijvoorbeeld voedingskleurstof)
 • Geurolie (hoeft natuurlijk niet skin-safe te zijn, dus je kan gerust goedkope van de Action gebruiken)
 • Een glazen pot met wijde opening

DIY gel air fresheners

Lees de instructies op je pakje agar-agar en voer deze uit. Ondertussen neem je een kommetje waarin je de kleur en geur kunt mengen. Je kan hier al een vijftal druppels kleurstof in doen en een grote scheut geurolie. Wanneer de agar-agar klaar is (dat is meestal nadat het even doorgekookt is), voeg je deze toe aan je kommetje. Roer goed door en laat het mengsel dan volledig afkoelen.

DIY gel air fresheners

Wanneer het een echte jelly substantie geworden is en volledig afgekoeld is, kan je de inhoud in kleinere stukjes snijden en deze in je glazen pot doen. Je kan de luchtverfrisser nog leuk gaan versieren met lintjes, washi tape of stickers (wat je leuk vindt!). Zet ze dan in de ruimte die je graag een lekker geurtje wil geven.

DIY gel air fresheners

Het is ook leuk om verschillende kleuren met elkaar te combineren! Door de gel in stukjes te snijden, komt de geur beter vrij. Zo’n luchtverfrisser blijft ongeveer een maand geur afgeven. Als de geur verdwenen is, kan je proberen om de stukjes wat fijner te snijden, vaak komt er dan opnieuw geur vrij. Als ze echt geurloos zijn, kan je ze weggooien en de pot hergebruiken.

(PS: deze DIY is niet door mezelf uitgevonden, maar ik kon de originele bron jammer genoeg niet achterhalen.)

Gerelateerde Artikelen

diy after sun lotion

DIY AFTER SUN

18 reacties op “DIY: GEL AIR FRESHENERS”

 1. Leuk idee! Van de week nog een luchtverfrisser op gelbasis gekocht in de winkel, maar vind de standaard geurtjes altijd zo neppig en heftig ruiken. Goed idee om het gewoon zelf te maken! (Al moet ik eerlijk toegeven, ik krijg er ook wel een beetje de neiging van om het op te eten, oei! haha)

 2. Wat een leuk idee! Was net op zoek naar iets om m’n kamer een lekker geurtje te geven, dus ga dit binnenkort maar eens uitproberen :3 Moet het trouwens echt agar agar zijn of mag het ook met gewone gelatine?

 3. Hoi Zoe

  Super leuk dank je wel voor de tip
  Luchtverfrissers zijn zeer dieronvriendelijk door wrede dierproeven dus dit is een geweldig idee gewoon zelf maken!!
  Fijne dag vanuit Amsterdam
  Norma ..

Geef een reactie

CommentLuv badge