web analytics

DIY FLOWER SEED BOMBS

De lente zit er aan te komen, hoewel het nog erg koud is, schijnt de zon hier vandaag toch lekker binnen. Dat doet me dromen van warmere dagen, fris groen en mooie bloemen. Met deze DIY seed bombs haal je die bloemen gemakkelijk je eigen tuin binnen, maar ze zijn ook erg leuk om als cadeautje te geven!

diy flower seed bombs

Benodigdheden:

diy flower seed bombs

 • Zaadjes van bloemen. Kies voor gemakkelijke soorten zoals veldbloemen
 • Oud papier
 • Water
 • Optioneel: een mal (voor ijsblokjes of cupcakes)
 • Een blender
 • Een (oude) theedoek of stevige zeef

Het is erg eenvoudig om deze DIY te maken. Vul je kom met lauwwarm water. Scheur het papier of karton in kleine stukjes en gooi deze in de kom met water. Laat het goedje even staan zodat het papier goed week wordt. Voor vrolijk gekleurde zaadbommen kan je uiteraard gekleurd papier gebruiken. Gebruik geen nieuw papier, maar kies voor papier dat je anders zou weggooien.

diy flower seed bombs

Gooi het geheel in de blender en laat even goed malen. Let op dat papier of karton best stevig zijn, dus gebruik een oude blender of wees erg voorzichtig. Als alles goed kleingemalen is, giet je het terug in de kom.

diy flower seed bombs

Voeg hier de zaadjes aan toe en meng goed. Doe nu een handje van het mengsel in een oude theedoek of zeef en knijp zo het water uit je zaadbom.

diy flower seed bombs

Als het meeste water verdwenen is, kan je je zaadbom in een bal rollen of in een mal duwen. Druk stevig aan en laat drogen. Let er op dat je de zaadbommen niet té warm legt, je wil natuurlijk niet dat ze al beginnen te groeien.

diy flower seed bombs

Klaar! Doe je zaadbommen in een leuk zakje of in een mooie glazen bokaal en je hebt meteen een leuk en origineel cadeau. Afhankelijk van de bloemensoort, kan je de zaadbommen buiten gooien vanaf het voorjaar. Al snel staat je tuin vol prachtige bloemen!

diy flower seed bombs

De lente is in zicht! Kijk jij er ook zo naar uit?

Gerelateerde Artikelen

diy tub tea bath salts

DIY: TUB TEA

DIY conditioner bar

DIY CONDITIONER BARS

5 reacties op “DIY FLOWER SEED BOMBS”

  1. Yes klopt! Je gooit ze gewoon in de berm of in een perkje en giet er wat water over (of je doet dit wanneer het regent natuurlijk ;)). Het leukste is om een mix van wilde veldbloemen te kiezen, een explosie van kleur en gemakkelijk te ontkiemen! :)
   Zoë onlangs geplaatst..DIY FLOWER SEED BOMBSMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge