web analytics

DIY: FLORAL CARDBOARD LETTERS

Deze DIY stond al lang op het programma en een tijdje terug heb ik eindelijk nog eens een gaatje gevonden om hem ook echt uit te voeren. Lees snel verder om te weten te komen hoe je eenvoudig kartonnen letters fleurig kan opvrolijken!

diy floral cardboard lettering

Wat heb je nodig:

  • Letters van karton. Die kan je proberen zelf te maken, maar ze zijn ook te koop bij Etos
  • Een Stanleymes
  • Steekschuim (groen schuim om te bloemschikken, wij noemen dat altijd oasis maar ik weet niet zeker of dit ook de algemene term is, vind je ook bij Action)
  • Valse bloemen (die van mij komen van bij Action)

diy cardboard letters floral

Neem de letter die je graag vol met bloemen wil stoppen en snijdt de voorkant van het karton voorzichtig weg met een stanleymes.

diy cardboard letters floral

Het is beter om een dun randje over te laten dan om te veel weg te snijden. Op die manier ziet je letter er nog netjes uit als een bloem niet alles zou bedekken.

diy cardboard letter floral

Snij het steekschuim in kleine stukken en vul je letter volledig. Handig is wanneer het steekschuim dezelfde hoogte heeft als je letter. Het is geen probleem indien er nog wat gaatjes zonder schuim te vinden zijn!

diy floral letter cardboard

Schik je valse bloemen mooi in de letter zodat alles bedekt is, maar je vorm nog steeds duidelijk zichtbaar is. Nadeel aan het schuim is dat je geen tien keer rond dezelfde plek kan prikken omdat het schuim gemakkelijk uit elkaar valt.

diy floral cardboard letters

Klaar! Ik besloot om enkel de O van Zolea vol bloemen te stoppen. De overige letters krijgen waarschijnlijk nog een gouden randje.

Wat vind je van deze DIY?

Gerelateerde Artikelen

DIY Painted doormat quote customised

DIY PAINTED DOORMAT

21 reacties op “DIY: FLORAL CARDBOARD LETTERS”

  1. Geweldig! Ik heb zo’n diy al eeuwen op mijn pinterest staan en sinds ik in mijn appartement woon, heb ik het perfecte plekje er al voor aangeduid. Nu nog in actie schieten :p Ik ga precies ook eens bij de action piepen.
    Ziet er echt goed uit!

Geef een reactie

CommentLuv badge