web analytics

DIY: FACE SERUM

Aangezien de zon zich voorlopig nog verscholen houdt achter de enorme hoeveelheid regenwolken, heb ik besloten om mijn huid wat extra te verzorgen. Wanneer je me een jaar geleden zou vragen welk huidtype ik heb, dan zou ik ‘gecombineerd-vet’ geantwoord hebben. Helaas (?) is dat tegenwoordig anders. Ik heb enorm last van droge plekken en kapotte lippen door de aanhoudende koude. Vandaag toon ik jullie hoe je een gezichtsserum kan maken om elk huidtype een handje te helpen.

DIY face serum

Benodigdheden:

DIY face serum

Allereerst zorg je voor een schoon flesje waarin je je serum gaan bewaren. Vul dit flesje met 3/5 (ongeveer) van je basisolie. Ik koos voor druivenpit olie omdat deze snel in de huid dringt. Daarna voeg je 1/5 jojoba olie toe. Deze olie lijkt erg goed op je natuurlijke huidsebum en is dus perfect geschikt voor elk huidtype.

DIY face serum

Ik koos er voor om nog wat arganolie en gesmolten shea boter toe te voegen (samen 1/5) aangezien ik dit serum vooral gebruik om droge plekken tegen te gaan. Indien je dat fijn vindt, kan je ook een etherische olie toevoegen. Zelf voegde ik 5 druppels etherische olie van patchoulie toe. Deze olie zou poriën vernauwen waardoor je huid er gladder uitziet. Andere etherische oliën en hun eigenschappen vind je hier.

DIY face serum

Een extra additief zou vitamine E kunnen zijn. Deze olie is niet alleen goed voor je huid, ze geeft het eindproduct ook een langere houdbaarheid.

DIY face serum

Je serum is al klaar! Verdeel een kleine hoeveelheid serum over je gezicht en dit elke ochtend en avond. Zelf merkte ik al snel resultaat. Mijn huid is beter gevoed en vertoont minder droge plekjes zonder vet te zijn! Zeker wanneer ik afpoeder (wat ik tegenwoordig wel elke dag doe), heb ik helemaal geen last van een glimmende huid.

Gerelateerde Artikelen

Migrant-workers-sort-the--001

PLASTIC WASTE REDUCTION

23 reacties op “DIY: FACE SERUM”

 1. I really like your blog and your diy pictures are really nice!
  I would suggest a small thing: adding your recipe title on each of them!
  This way everyone can easily understand what is the recipe/product about and it also has more impact on Pinterest for your blog ;)!!

 2. Super handig! Op welk punt gebruik je deze serum, of in plaats van welk product? Voor/na je reinigingsmelk, toner of dagcrème? Of in plaats van één van deze producten?

 3. Oh wat een fijne DIY en op zich ook niet zo lastig! Toch heb ik geen enkele olie (ja, olijfolie om mee te koken) in huis en dan laat ik zulke DIYs toch vaak schieten. Lijkt me heerlijk om een dagje in jouw kastjes te rommelen en allemaal zelfmaak dingen te maken met jouw spullen haha.

  Je zou workshops moeten aanbieden! ;-)

  1. Hi! Het serum is even lang houdbaar als de houdbaarheid van het ingrediënt dat als eerste vervalt ;) Als je dus oliën gebruikt die nog een jaar goed zijn, is je serum ook een jaar houdbaar :)

Geef een reactie

CommentLuv badge