web analytics

DIY: FACE MASK FOR OILY SKIN

Of het nu jeugdpuistjes zijn of volwassenen acne, een onzuivere huid is nooit erg gewenst. Helaas bestaan er nog steeds geen wondermiddeltjes voor (indien je er toch kent, call me). Maar een zuivere huid begint van binnenuit. Drink daarom voldoende water, eet gezond en gevarieerd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je huid goed reinigd. Puistjes zijn namelijk verstoppingen van de talgklieren.

 

Wat ook kan helpen is een wekelijks masker. Door dit masker haal je echt alle onzuiverheden uit de huid waardoor hij zacht en schoon wordt.
 
Ingrediënten:
  • Honing
  • Klei (kaolin klei of groene klei zijn het best geschikt)
  • Citroensap
Honing is antibacterieel, het dood dus de bacteriën op de huid. Ook zo het helpen om wondjes sneller te genezen, ideaal voor puistjes dus.
Klei is een erg zachte schoonmaker. Hij reinigt de huid zodat puistjes zich minder snel zullen ontwikkelen.
Citroensap werkt uitdrogend, zodat bestaande puistjes sneller zullen verdwijnen. Opgelet als je kleine wondjes hebt, citroensap kan een beetje prikken.

Neem nu één theelepel klei en meng dit goed met een theelepel honing en een scheut citroensap. Het zou een mooi papje moeten vormen. Breng het masker nu aan op een gereinigde huid. Laat het een kwartier tot een half uur inwerken en spoel het dan af met lauw water. Het zal sowieso een beetje prikken en na een paar minuten voel je de klei hard worden. Als alles goed hard is, kan je het masker afspoelen.


Laat me zeker weten wat je van dit masker vond!

Gerelateerde Artikelen

20120907_1307

DIY: BUG REPELLENT

20120316_8323

DIY: LIP BALM

Geef een reactie

CommentLuv badge