web analytics

DIY: EYE PADS

Na de feestdagen heb je vast last van vermoeidheid, zeker wanneer je plots weer vroeg uit de veren moet. Vandaag een snelle DIY over hoe je heel eenvoudig verkoelende en verzorgende oogcompressen kan maken. Bye bye walletjes!

DIY eye pads

Optie 1: Benodigdheden:

  • Een stuk komkommer (zorgt voor een vermindering van de zwelling, dus kleinere wallen)
  • Een aardappel ( de catechol in aardappels zorgt ervoor dat de blauwe kleur wegtrekt)
  • Wattenschijfjes of herbruikbare lapjes stof

DIY eye pads

Snij een stuk van zo’n twee centimeter van een verse komkommer en pak er een halve (kleine) aardappel bij. Pureer beiden in een blender of plet ze goed met een vork. Je bekomt een soort nat papje.

Knip een wattenschijfje in twee of gebruik een herbruikbaar lapje stof en plaats de dat in je papje. Laat de helftjes het vocht goed opnemen. Leg dan op/onder elk oog een helft van het wattenschijfje en relax. Na een 10-20 minuutjes haal je de schijfjes weg. Je kan ze meteen weggooien of, indien je gerbuikbare pads maakt, in de was gooien.

DIY eye pads

Voor een extra verkoelend effect, plaats je het mengsel eerst even in de koelkast.
Optie 2: Benodigdheden:

  • Wattenschijfjes
  • Groene thee (stimuleert de bloedsomloop, de blauwe kleur trekt weg en de zwelling neemt af) of kamillethee (zelfde effect als groene thee + kalmerend)

Neem een half kopje water en breng dat aan de kook. Voeg dan één of twee zakjes groene thee toe en laat lang trekken. Wanneer je een straf kopje bekomt, haal je de zakjes er uit. Je kan de zakjes laten afkoelen en zo op je ogen aanbrengen.

DIY eye pads
Maar je kan ook de thee laten afkoelen in de koelkast en er enkele halve wattenschijfjes in drenken. Plaats deze schijfjes op je ogen en laat ze zo’n 10 tot 20 minuten inwerken.

Nu ik geen wattenschijfjes meer gebruik, zocht ik een andere leuke toekomst voor hen. Zie hier het resultaat!

Gerelateerde Artikelen

20120930_1973

DIY: REED DIFFUSER

diy clay magnets_6

DIY CLAY MAGNETS

18 reacties op “DIY: EYE PADS”

Geef een reactie

CommentLuv badge