web analytics

DIY: EXFOLIATING FACE MASK

In de zomer kan je wel eens baat hebben bij een gezichtsmasker dat je huid hydrateerd en exfolieerd. Zowel voor als na het zonnen kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Dit eenvoudige DIY gezichtsmasker is precies wat je nodig hebt!

DIY exfoliating face mask

Benodigdheden:

  • Yoghurt
  • Tomaten
  • Eventueel: honing (niet op de foto)

DIY exfoliating face mask

Plet de tomaat totdat het een pasta vormt (ik gebruikte 2 kleine tomaten). Je kan de schillen eruit vissen, deze zijn alleen maar vervelend op je gezicht. Indien je een goede blender hebt, kan je de tomaten daarmee gemakkelijk mixen, anders lukt het met een vork en iets meer moeite ook wel. Voeg nu een eetlepel yoghurt en een theelepeltje honing toe (opgelet: gebruikt honing die zo puur mogelijk is!).

DIY exfoliating face mask

Meng het geheel goed door en brengt het royaal aan op je gezicht. Even ontspannen en zo’n 20 minuten later kan je het afspoelen. Je zal merken dat het masker grotendeels is ingedrongen in je huid, er blijft enkel nog een plakkerig laagje over dat je makkelijk kan wegspoelen met lauw water. Na gebruik is je huid zacht en schoon. Door de zuurte van de yoghurt en tomaat wordt je huid geëxfolieerd. De honing werkt dan weer anti-bacterieel en hydraterend.

DIY exfoliating face mask

Tomaat helpt goed tegen een doffe teint, huidveroudering en zelfs acné! Zelfs even met een plakje tomaat over je gezicht wrijven, 10 minuten laten intrekken en afspoelen zou al positieve gevolgen hebben voor je huid.

Had jij er al eens aan gedacht om tomaat als schoonheidsbehandeling te gebruiken?

Gerelateerde Artikelen

coconut oil hair mask

DIY: OVERNIGHT HAIR MASK

DIY Make-up cleanser gezichtsreiniger natuurlijk natural_7

DIY MAKE-UP CLEANSER

15 reacties op “DIY: EXFOLIATING FACE MASK”

Geef een reactie

CommentLuv badge