web analytics

DIY: ETAGÈRE

Heb je nog niet genoeg van de last minute kerstcadeau inspiratie? Hier is nog een idee dat je snel kan uitwerken en een leuk cadeau maakt! Verder zie je dat ik een nieuwe categorie heb toegevoegd: ‘Upcycling’. Upcycling is het hergebruiken van oude spullen die je anders zou weggooien, zodat ze iets nieuws en bruikbaars vormen.

DIY etagere

Benodigdheden:

  • Oude borden, servies waarvan er al enkelen gesneuveld zijn of dat je niet gebruikt. Je kan ook eens in de kringwinkel gaan kijken
  • Oude glazen, kaarsenhouders of kopjes (wat je ook wil!)
  • De stevigste lijm die je kan vinden of epoxy (extra stevig!)

DIY etagere

Voor je begint kan je best de borden, glazen of kopjes eens goed wassen. We willen dat ze vetvrij zijn, zodat de lijm beter hecht. Ook kan je best de etiketten (indien je nieuwe borden kocht) verwijderen.

DIY etagere

Wanneer dat gebeurd is, leg je het grootste (en dus onderste) bord klaar. Neem nu het kopje of het glas dat je wil gebruiken en smeer lijm op de kant die je graag onderaan wil zien. Laat enkele seconden drogen en plaats het kopje/glas dan in het midden van het bord en druk goed aan.

DIY etagere

Neem dan het tweede bord. Ook op dit bord gaan we het kopje/glas al kleven. Dan laten we beide borden even drogen. Na enkele minuten kan je het kleinste bordje op het middelste bord kleven door lijm op het glas/kopje te smeren.

DIY etagere

Als laatste kleef je de 3 borden aan elkaar. Zoals je kunt zien is het een erg makkelijke DIY met een mooi resultaat!

DIY etagere

Dit is ook een leuke knutselactiviteit voor kinderen. In plaats van stenen borden en glazen kan je dan gebruik maken van kleurrijke plastic servies. Ook kitscherige borden uit de kringwinkel doen het goed. Eigenlijk kan je allerlei materiaal voor deze DIY gebruiken. Niet enkel servies, maar ook oude LP’s, schalen, onderzetters en dergelijke zien er erg leuk uit. De stijl kies je natuurlijk zelf.

Gerelateerde Artikelen

diy vegan lip balm

DIY: VEGAN LIP BALM

20120309_8270

DIY: DEODORANT

diychristmasgiftideas_zpsc4011842

DIY: CHRISTMAS GIFT IDEAS

6 reacties op “DIY: ETAGÈRE”

Geef een reactie

CommentLuv badge