web analytics

DIY EASY HALL BENCH

We wonen nu al een tijdje in ons huurhuisje in Gent en hoe langer we hier wonen, hoe vaker ik klusjes zie om af te werken. We wouden niet te veel geld in het huis stoppen, aangezien we niet van plan zijn hier voor eeuwig te blijven wonen. Meer DIY dus! Ik ging aan de slag in onze trappenhal, die helemaal wit en kaal was en maakte een gezellig houten bankje.

DIY black+decker hall bench

Benodigdheden:

DIY black+decker hall bench

Ik werd al een tijdje gek van de lege, witte hal (ik hou wel van wit, maar dit was wel heel erg kil), dus ging ik op zoek naar een leuke manier om het trappengat op te fleuren. Een handig bankje om je schoenen aan te trekken leek me wel wat!

DIY black+decker hall bench

Via mijn vriend zijn werk konden we aan enkele mooie, stevige, houten planken komen. De maat was ideaal, dus veel verzagen moest ik niet doen. Ik schuurde de plank mooi op met schuurpapier, maar liet de voor en achterkant onbehandeld zodat je de schors nog kon zien.

DIY black+decker hall bench

Een bankje heeft pootjes nodig en dat is meteen het ‘moeilijkste’ aan deze DIY. Ik ging op zoek op internet en kwam een hele hoop dure poten tegen die niet pasten bij wat ik voor ogen had. Ik vind ‘hairpin legs’ erg leuk, maar niet voor dit bankje.

DIY black+decker hall bench

Bij Ikea vonden we de FROSTA kruk voor €10, een stuk goedkoper dan losse poten kopen! Met het ronde zitvlak maak ik binnenkort iets anders. De poten schuurde ik licht op en ik verfde ze matzwart. Met een boormachine boorde ik de gaten voor en met de inbussleutel die in het Ikeapakket zat, kon ik de bijgeleverde schroeven gemakkelijk vastdraaien. Handig!

DIY black+decker hall bench

De foto’s in deze DIY zijn waarschijnlijk mijn slechtste foto’s ooit. De hal is zo donker en de trapleuning zat de hele tijd in de weg om duidelijke foto’s te kunnen maken. Daarnaast is de afwerking in dit huis echt ruk (vb de plinten, scheve vloeren, siliconeranden overal waardoor je niet kunt verven etc ..). Ik hoop dat jullie toch het eindresultaat kunnen zien!

DIY black+decker hall bench

DIY black+decker hall bench

Samen met de vrolijke Belgian Mum Chrysant ziet onze hal er een stuk gezelliger uit zo! Een super simpele DIY die ons in totaal een uurtje werk (boren, schuren en verven) en 10 euro heeft gekost. Ik ben tevreden!

Gerelateerde Artikelen

20120309_8270

DIY: DEODORANT

Diy modern table lamp

DIY MODERN TABLE LAMP

DIY Washi tape nails nagels

DIY: WASHI TAPE NAILS

3 reacties op “DIY EASY HALL BENCH”

Geef een reactie

CommentLuv badge