web analytics

DIY DETOX JE HUID

Niet zo lang geleden kwam de Nederlandse versie van het boek ‘Skin Cleanse’ van Adina Grigore op de markt: Detox Je Huid. Een uitgebreide review (en – hiephoi – winactie!) komt later deze week online, vandaag ga ik aan de slag met een DIY uit het boek: het Detoxmasker.

diy detox je huid boek adina grigore

Benodigheden:

  • 1 eetlepel kikkererwten of kikkererwtenmeel (ik raad kikkererwtenmeel aan)
  • 1 eetlepel water
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder

Hoe maak je het?

diy detox je huid boek adina grigore

Prak de kikkererwten met het water fijn of gebruik kikkererwtenmeel. Uit mijn ervaringen blijkt dat kikkererwten fijnprakken niet zo eenvoudig is als het lijkt, dus kikkererwtenmeel is een stuk handiger. Meng de kurkumma er door en breng het mengseltje aan op je gezicht. Het ziet er een beetje uit als hummus zegt Adina, en dat is ook wel zo. Erg smeerbaar is het niet!

Laat het water helemaal opdrogen voor je het masker afspoelt voor het echte detoxeffect.

De werking:

diy detox je huid boek adina grigore

Kikkererwten zouden volgens Adina superdetoxers zijn. Ze ontdekken schadelijke stoffen, neutraliseren vrije radicalen en helpen zonneschade te herstellen. Kurkuma werkt dan weer ontstekingsremmend, antibacterieel en het is een krachtige antioxidant.

Zoals ik al zei vond ik het kikkererwten-fijnprakken maar een lastige bedoening, mijn masker werd dus ook vrij brokkelig. Toch voelde het lekker verkoelend en zacht aan op de huid. Na een half uurtje spoelde ik het af en merkte ik meteen dat mijn huid zacht en gezond aanvoede! Niet slecht!

Het is nog even wachten op mijn review van dit interessante boek, maar de DIY’s uit Detox Je Huid raad ik alvast aan!

Gerelateerde Artikelen

diy after sun lotion

DIY AFTER SUN

diy soy wax melts_9

DIY: SOY WAX MELTS

diy tiger balm tijgerbalsem

DIY: TIGER BALM

4 reacties op “DIY DETOX JE HUID”

Geef een reactie

CommentLuv badge