web analytics

DIY CONFETTI BATH BOMBS

Bruisballen maken is zooooo eenvoudig en je kunt er lekker creatief mee zijn. Omdat ik me even extra feestelijk voelde, ging ik aan de slag met suikerconfetti. Zo maak je er een leuk feestje van in bad! In deze DIY leg ik je uit hoe je erg eenvoudig deze confetti bath bombs kunt maken (voor een fractie van de prijs van die van Lush!).

diy confetti bath bombs

Benodigdheden:

 • Natriumbicarbonaat
 • Citroenzuur
 • Kokosolie
 • Geurolie
 • Suikerconfetti

diy confetti bath bombs

De ingrediënten bij elkaar sprokkelen is het ‘moeilijkste’ aan deze DIY. Citroenzuur vind je bij de apotheek of speciaalzaken waar ze natuurlijke ingrediënten verkopen (bijvoorbeeld Herbacos in Gent). Natriumbicarbonaat vind je bij de supermarkt bij de bakspullen of bij natuurwinkels. Kokosolie vind je ondertussen ook in elke supermarkt of toko. Ook de suikerconfetti ligt bij de bakspullen in de supermarkt en geurolie koop je in een speciaalzaak (je wil enkel geurolie gebruiken die geschikt is voor gebruik op de huid).

diy confetti bath bombs

Meng 3/4 (afhankelijk hoeveel bruisballen je wil maken) natriumbicarbonaat met 1/4 citroenzuur tot de klonters er uit zijn. Voeg dan de geurolie toe aan de gesmolten kokosolie en meng de kokosolie in kleine beetjes door het poeder met je handen.

diy confetti bath bombs

Voeg zo veel kokosolie toe tot je het poeder tot een worst kunt knijpen die niet meer uit elkaar valt. Voeg dan de suikerconfetti toe aan het bruisbalmengsel: hoe meer, hoe groter het feest in je bad!

Nu maak je met je handen ronde ballen. Je kan uiteraard ook een mal gebruiken of koekjesvormen. Druk de bruisballen stevig aan, zo blijven ze langer bruisen in bad. Leg ze op een velletje keukenrol en laat ze harden in de koelkast.

diy confetti bath bombs

Van zodra de bruisballen hard zijn, kan je ze gaan gebruiken! Gooi er eentje in bad en kijk hoe de confetti los komt en in je bad ronddrijft. Na een tijdje lost de suiker op en blijft er een lekker verzorgend laagje kokosolie achter. Ideaal voor een vrolijk en ontspannend bad!

Heb jij ooit al eens bruisballen gemaakt? Wist je dat het zo eenvoudig was?

Gerelateerde Artikelen

diy lollipops handmade natural healthy

DIY HEALTHY LOLLIPOPS

diy sunburst mirror

DIY SUNBURST MIRROR

diy natural tooth powder polish whitener natural heroes

DIY NATURAL TOOTH POWDER

23 reacties op “DIY CONFETTI BATH BOMBS”

 1. Heb je ook al geprobeerd om het mengsel te kleuren bij dit recept? Hoeveel bolletjes kan jij maken van deze hoeveelheid? Ik zou het graag in de klas maken, dan heb ik een idee wat het me gaat kosten :)

 2. Heel leuk! Ik ga dit uittesten met mijn stageklasje! We werken rond techniek en leerden over wat een vaste stof, vloeibare stof en gas is. In een bruisbal zitten al deze elementen verwerkt en daarom doen we dit! Jouw website gaf me een duidelijk beeld van hoe ik dit best aanpak en nog mooi maak ook op een simpele manier!
  Dankjewel hiervoor!

  1. I’ve come very late to the Harry Potter mania, having just finished the first book this weekend.I finally DO understand what the fuss is about. It’s a fun book with innterseitg characters that’s easy to read.Yes it’s a kids’ book and no it isn’t challenging reading, but then again, neither was “The DaVinci Code,” which I finished in a weekend of easy reading.Go to Borders and Barnes and Noble and you’ll find rows and rows of adult fiction that is no more challenging than Harry Potter.

 3. Wat zien ze er leuk uit zeg! Ik heb de spullen voor bruisballen in huis, maar heb het nog steeds niet gemaakt. Nu ik dit zie wil ik snel aan de slag! ;-)

 4. Super! Heb al eens badbruisballen gemaakt als cadeautje en dat was zo leuk en makkelijk! Jammer genoeg heb ik zelf geen bad om er voor mezelf te maken :'(

  1. Hi Yolande! Tuurlijk, je kan een aantal oliën vervangen door bijvoorbeeld abrikozenpitolie. De toevoeging van enkele etherische oliën kan ook erg interessant zijn. Ik zal er binnenkort eens een artikel aan wijden!

Geef een reactie

CommentLuv badge