web analytics

DIY: CLAY FACE MASK FOR AGING SKIN

Op deze prachtige dag heb ik weer een heel eenvoudige DIY voor jullie: een gezichtsmasker speciaal voor de ouder wordende huid. Zelf ben ik (nog net geen) 22 jaar oud en heb ik dit dus eigenlijk niet nodig. Maar een gezichtsmasker met klei is voordelig voor elk huidtype! Het masker bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is voornamelijk (maar niet uitsluitend) geschikt voor de ouder wordende en gevoelige huidjes.

DIY calamine clay mask aging skin

Benodigdheden:

  • Calamine poeder (roze klei)
  • Abrikozenpitolie of amandelolie
  • Etherische olie van oranjebloesem, sinaasappel en/of rozemarijn
  • Iets om mee te roeren en een kommetje

DIY calamine clay mask aging skin

Het maken van een natuurlijk kleimasker is zo gemakkelijk dat het leuk wordt om met nieuwe ingrediënten te spelen. Maar waarom koos ik deze ingrediënten?

  • Calamine poeder: een mengeling van zinkoxide en ijzer oxide (zorgt voor de roze kleur). Verlicht irritatie, roodheid en jeuk. Geeft de huid spankracht en werkt kalmerend en anti-sceptisch.
  • Abrikozenpitolie: verstevigd huidweefsel en bindweefsel. Ideaal voor de droge en ruwe huid. Bevat veel vitaminen (A, B1, B2, B3, B5, C, …).
  • Etherische olie van oranjebloesem, sinaasappel of rozemarijn: verzachten en verstevigen de huid. Opgelet met sinaasappel: deze is minder geschikt voor de gevoelige huid en werkt ook fotosynthetisch.

DIY calamine clay mask aging skin

Doe één eetlepel van het calaminepoeder in een kommetje. Voeg hier nu 1 a 2 eetlepels olie bij. Je wil een stevige, maar vloeibare consistentie bekomen, dus kijk goed hoeveel olie je toevoegt. Toch teveel olie? Voeg dan nog wat calamine poeder toe. Roer goed door en voeg hier nu 5 druppels etherische olie aan toe. Deze zorgt er voor dat je masker lekker gaat ruiken en nog enkele fijne bijwerkingen krijgt.

DIY calamine clay mask aging skin

Smeer een dikke laag van het masker op je schone gezicht (dikker dan wat ik op mijn gezicht heb!) en laat dit 10 tot 20 minuten zitten. Je zal zien dat het masker van roze naar wit verkleurt terwijl het opdroogt. Spoel goed af. Je zal merken dat er een dun laagje olie op je huid is achtergebleven. Je kan deze olie op je huid laten en gebruiken als vochtinbrenger of je kan nadien nog een toner en een dagcrème gebruiken.

Geniet van je zachte huidje!

Wat is jouw favoriete kleimasker?

Gerelateerde Artikelen

diy refreshing toner oily skin

DIY: REFRESHING TONER

12 reacties op “DIY: CLAY FACE MASK FOR AGING SKIN”

Geef een reactie

CommentLuv badge