web analytics

DIY CITRONELLA TUINKAARSEN

Het muggenseizoen is geopend en ik heb inmiddels maar liefst 3 muggenbulten. Dat belooft voor komende zomer! De meest natuurlijke manier om deze beestjes uit je huis te weren, is om hordeuren en muggenramen te installeren. Maar wie zit niet graag buiten op een warme zomeravond? Dan kan je deze citronella tuinkaarsen maken om de muggen op afstand te houden.

DIY citronella tuinkaars phytosun anti muggen

Benodigdheden:

  • Etherische olie van citronella (ik gebruik citronella van Phytosun)
  • Kaarsenwas (de meest ecologische variant is koolzaadwas)
  • Een lont
  • Een pot. Je kan glas of steen gebruiken (hittebestendig materiaal)

DIY citronella tuinkaars phytosun anti muggen

Kaarsen maken is erg eenvoudig, je hebt er gewoon de juiste materialen voor nodig. Etherische olie kan je kopen in de biowinkel, in de apotheek of bijvoorbeeld bij Farmaline online. Koolzaadwas vind je online, net als de lonten. Ik gebruik graag houten lonten, aangezien die eenvoudig op zichzelf kunnen staan en een gezellig knispergeluid produceren.

DIY citronella tuinkaars phytosun anti muggen

Reinig je pot goed voor je aan de slag gaat. Ik gebruik een terracotta pot, aangezien ik die mooi vind voor buiten. Onderaan zit een gat, dat maakte ik eerst dicht met een oude plastic verpakking. Zo kan de was niet uit het gat lopen. Plaats de lont in het midden van de pot.

DIY citronella tuinkaars phytosun anti muggen

Smelt de was in de microgolfoven in een hittebestendige kom. Als alles gesmolten is, laat je de was even afkoelen. Etherische olie kan namelijk niet goed tegen hitte en verliest zo zijn werking. Wanneer de was begint te stollen, voeg je de etherische olie toe. Je gebruikt 5% van het totale gewicht. Mijn pot bevat 300 gram was en dus voeg ik daar 15 gram citronella olie aan toe. Roer goed door en giet de was dan in je pot.

Laat je kaars helemaal opstijven. Nadien is hij meteen klaar voor gebruik!

DIY citronella tuinkaars phytosun anti muggen

Is een kaars niet zo handig, omdat je bijvoorbeeld rondloopt, dan kan je citronella olie ook puur op je huid verstuiven (enkel na zonsondergang en niet voor de gevoelige huid). Een andere optie is deze roll-on van Phytosun op basis van etherische olie. Erg handig voor op reis! Toch geprikt? Dan brengt de Insectenbetengel meteen verlichting.

Gerelateerde Artikelen

DIY lush dupe aqua marina_4

DIY: LUSH DUPE, AQUA MARINA

5 reacties op “DIY CITRONELLA TUINKAARSEN”

Geef een reactie

CommentLuv badge