web analytics

DIY CARDBOARD ANIMAL HEAD TROPHY

Door het mooie weer heb ik extra veel zin om de handen uit de mouwen te steken. Ik ging aan de slag met een poepsimpele DIY: zelf een animal head trophy maken uit karton. Ik kan de credits voor deze DIY niet zelf opeisen, want ik vond het sjabloon op Merci Qui? Merci Bibi!. Toch toon ik je in dit artikel hoe je zelf zo’n dierenkop voor aan de muur kunt knutselen. Een stuk diervriendelijker dan een echt beest!

diy cardboard animal trophy head

Benodigdheden:

diy cardboard animal trophy head

Print het sjabloon uit op de grootte die jij wil. Ik koos voor A4, maar je kan de kop gerust op A3 uitprinten. Knip alle elementen uit met een schaar.

diy cardboard animal trophy head

Leg het patroon op je karton en plak het eventueel vast met wat plakband, zodat het niet verschuift. Snij er nu voorzichtig rond met je breekmes. Dit is het moeilijkste deel van deze DIY.

diy cardboard animal trophy head

Vaak moet je een aantal keer over dezelfde lijn snijden voor je door je karton heen zit. Wees voorzichtig en leg iets onder je karton zodat je niet in je tafel/grond/iets anders snijdt!

diy cardboard animal trophy head

Wanneer je alle stukken hebt uitgesneden, is het tijd om het dier in elkaar te puzzelen. Hiervoor moet je even goed naar de foto’s kijken, maar het uitgangspunt is: de grootste delen achteraan.

diy cardboard animal trophy head

Klaar! Je hebt geen lijm of iets dergelijks nodig om de stukken aan elkaar te plakken. Als het goed is, blijft alles vanzelf op zijn plaats. Nu kan je een ophanghaakje aan het achterste stuk bevestigen om je dierenkop op te hangen.

diy cardboard animal trophy head

Ik ben heel erg blij met het resultaat! Een tof knutselprojectje om voor de tv te doen (ik ben ongeveer 2,5u bezig geweest). Je kan de dierenkop ook een leuk kleurtje geven, maar ik heb besloten dat niet te doen. De kop past in het karton een stuk beter bij onze slaapkamer én karton kan kromtrekken wanneer je er iets vochtigs op aanbrengt, dus hou daar rekening mee.

Veel DIY-plezier!

Gerelateerde Artikelen

Één reactie op “DIY CARDBOARD ANIMAL HEAD TROPHY”

Geef een reactie

CommentLuv badge